Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak si Sobotka s Rathem přihřáli polívčičku na Kalouskově držkovce

Na celém tom cirkusu, který se rozpoutal po Kalouskově proplesknutí jedné drzé huby, mě nejvíc pobavila bizarní snaha ČSSD přihřát si polívčičku. Ponaučení ovšem z fackovací aféry plynou i další.

 

Nejlepší z možných světů

Je to až neuvěřitelné, jaká trivialita dokáže od základů otřást českou societou. Jakýsi drzoun s nevymáchanou hubou sprostě urazí chlapíka na ulici a dostane za to pár facek – v podstatě téměř archetypální obraz po lidsku fungující akce a reakce. Shodou okolností to byl ovšem ministr, a proto tu máme zásadní politikum.

Když vidím ty záplavy traktátů o Kalouskově smrtelném hříchu, skoro se raduju, že tu v Čechách žijeme v onom "nejlepším z možných světů", nad jehož podobou si tolik lámali  hlavy filosofové všech dob. Jestli je pár facek pro drzouna, který si je plně zasloužil, tím hlavním, čím naše politika a společnost dýchá, pak se máme skutečně parádně!

 

Miloš měl pravdu

Pravda je ovšem jinde, to víme všichni. Kdyby naši ministři včetně Kalouska jenom chodili po ulicích a fackovali drzé spratky, neřekl bych ani slovo a ještě bych jim přál ty jejich skromné výplaty. Jenomže oni mají na triku daleko horší věci. A ty by nás měly zajímat daleko víc, než je pár facek pro nevymáchanou hubu.

Z celé téhle "fackovací krize", která ochromila společenský, politický a vůbec všeobecný život čackého obyvatelstva české kotliny, mi jde první ponaučení: Že u nás máme žurnalisty na prd, protože zjevně nemají obzory širší než lidová ulice. Pár facek plní stránky tam, kde by se mělo psát o daleko důležitějších věcech, koneckonců klidně i v souvislosti se zmíněným ministrem. Měl on ten Miloš Zeman s tím svým slavným rozborem domácí novinářské scény pravdu.

 

Bohoušova předsednická premiéra

"Hoj, jak se venku vzmáhá hluk!?  – hrobových oblud mocný pluk, šumí a kolem klapají a svoji píseň skuhrají…" Ano, mám na mysli existence z ČSSD, které se vynořily odkudsi ze záhrobního šera, kde poslední měsíce nikým nepozorovány smutně živoří, aby si na přítomné a zásadní kauze veřejného života přihřály polívčičku.

Bohouš Sobotka, který před minulými volbami dostal notně po hubě od vlastního "přítele" z ČSSD (mám pocit, že si ve zmíněné partaji říkají "přítel", přijde mi to legrační, ale je to prý tak), týž Bohouš, který fungoval svého času jako spolehlivý kýval přítele Paroubka, slavného to řezníka, který nechal přepadnout a brutálně vytřískat řadu nic netušících lidí na slavném CzechTeku r. 2005 a na jehož oslavách se běžně lidi střílí, nuže týž Bohouš vyzval – jak jinak – Kalouska k rezignaci. Ostatně je to poprvé, co se Sobotka projevil jako skutečný předseda strany – Paroubek taky nedělal jeden čas nic jiného, než že všecky vyzýval k rezignaci, Bohouš tak poprvé předsedá straně víc než Michal Hašek.

Pak se zjevil Dr. Ráth a světe div se, přišel se zcela neotřelým vtipem, že prý byl Kalousek ožralý a měl veselou opičku! Chachá, no to je vtip! Mistr humoru sice na Kalouskovo údajné opilství vede druhořadé vtipy každý den asi dvakrát třikrát a ve Sněmovně už v podstatě nemluví o ničem jiném, ale nedá se mu upřít, že by neuměl využít každou příležitost. Do toho sýčkuje cosi o rozkladu státu Zaorálek, což snad ani komentář nepotřebuje.

Druhé ponaučení? Že se jediné relevantní opoziční síly v Parlamentu současná vláda nemusí bát a vládní odpůrci zas do ní nemohou vkládat naděje, když se zmůže jenom na tohle.

 

Za krále klacka byla za groš facka

Jedinou jistotou zůstávají komunisté. Podle jednoho z nich "facky nejsou argument", jak se nechal slyšet. Ano, to má naprostou pravdu a to si z éry rudochů pamatujeme - komouši nikdy argumenty ani neměli, ani nechápali, ani neposlouchali, ale ani nepotřebovali - oni si vždycky vystačili s těmi fackami (kopanci, pendreky, mučením atd.).

Je tedy zřejmé, že se u českých bolševiků nic nezměnilo a že to jsou pořád ti samí sympaťáci. Budiž to ponaučením třetím.

 

Na druhou stranu připomeňme si, že takové plesknutí po hubě má u nás bohatou národní tradici a zasloužilo by ochrannou známku a z Brusele posvěcený název "Česká facka".

Autor: Robert J. Hřebíček | čtvrtek 22.9.2011 16:00 | karma článku: 27,09 | přečteno: 1591x
  • Další články autora

Robert J. Hřebíček

Středověk a mýtus o ploché Zemi

Mezi oblíbené pověsti o středověku patří ta, že věřil na placatou Zemi. Středověk přitom nikdy nepochyboval, že je země kulatá, dokonce znal i její celkem přesné rozměry. Dnes tedy zajímavost k vědění a nevědění našich předků.

4.1.2017 v 16:00 | Karma: 26,33 | Přečteno: 2175x | Diskuse| Věda

Robert J. Hřebíček

NASA, astrologové a „opravený zvěrokruh“

Poslední dobou se objevuje tvrzení, že prý „NASA opravila zvěrokruh“ a tím znemožnila astrologii. Bohužel, většina komentářů, které se téma pokoušely vysvětlit, v tom nasekala ještě větší zmatek. Pojďme si udělat jasno.

26.9.2016 v 9:00 | Karma: 34,16 | Přečteno: 4837x | Diskuse| Věda

Robert J. Hřebíček

Miloš Zeman, svíce jasná?

Již řadu dní zuří bouře. Intelekty všech intelektuálů pracují na plné obrátky, dobro všech dobrodějů je ve zbrani, pohoršení teče proudem ulicemi. Jo a petice, nezapomeňme na petice!

5.11.2014 v 16:16 | Karma: 36,02 | Přečteno: 2168x | Diskuse| Ostatní

Robert J. Hřebíček

Sisyfos a případ utajené bible (neveselý portrét českého skeptika)

Prošel jsem si facebookové stránky Českého klubu skeptiků Sisyfos a nestačil jsem se divit. Pojďme se podívat, jak podle českých skeptiků vypadá kritické myšlení. Řeč bude též o původu bible, tajemných evangeliích a placaté Zemi.

19.5.2014 v 15:00 | Karma: 26,69 | Přečteno: 2024x | Diskuse| Ostatní

Robert J. Hřebíček

O hříšné policii, muslimských bratřích a jednom špatném teologovi

"Necitlivý zásah české policie proti našim bratřím a sestrám muslimům v čase modlitby byl nepochybně hřích," uvedl Tomáš Halík. Pojďme se podívat na to, jak je v téhle větě všechno špatně - a to i z hlediska křesťanské věrouky.

5.5.2014 v 16:00 | Karma: 39,15 | Přečteno: 2593x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusové si přivlastňují Kanta. Je naše kořist, tvrdí gubernátor Kaliningradu

29. dubna 2024  9:17

Gubernátor Kaliningradské oblasti, nejzápadnější výspy Ruska na březích Baltu mezi Polskem a...

Rozhodnutí ANO neúčastnit se jednání nepovažuji za šťastné, řekl Pavel

29. dubna 2024  8:33

Prezident Petr Pavel bere na vědomí rozhodnutí opozičního hnutí ANO neúčastnit se jednání o...

Jak se chystá převrat. V Německu začíná proces s extremistickou skupinou

29. dubna 2024  7:35

V Německu v pondělí začíná první z procesů se členy extremistické skupiny Říšští občané, kteří čelí...

Bombardování Gazy si vyžádalo nejméně 13 obětí, Biden mluvil s Netanjahuem

29. dubna 2024  6:53

Izraelské bombardování tři domů ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo...

  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.