Děkujeme za pochopení.
experience
Já jsem si vás ještě nevšiml,
taky už moc blogy nečtu. A teď jsem si přečetl vaše tři poslední, zasmál jsem se a taky s váma souhlasím. Pište a hlavně neutečte od stylu, jak se tady už mnohým stalo.
jafava
Co se, autore, rozčilujete? Ten pořad je jedna z mála věcí
na které se dá dívat. A že se tam náhodou vyskytují nějaké recepty podobné receptům jiným, jen s malou obměnou, proč ne? Ital na všechno používá olivový olej, občas dá i ždibec másla pro chuť; tak se to v Itálii dělá, všechno ještě nakonec tím olejem pokape, má bejt? Když to chutná, proti gustu přece žádný dišputát. A nemylte se, dnešní babičky už nevařej tak tradičně jako ty naše v padesátých a šedesátých letech.
I když znám mnoho receptů od své prababičky, chodila do klášterní školy a tam se učilo i vaření - bylo to kolem roku 1880, tak vařím většinou moderní, časově nepříliš náročná jídla, která se dají udělat na pánvi nebo v papiňáku. Tak dvakrát třikrát do roka se rozšoupnem, to upeču kachnu nebo husu, k tomu chlupaté knedlíky a dvoje zelí. Na svíčkovou na smetaně zajdem občas do zdejší hospůdky, tamní kuchař se svým receptem vyhrál před několika lety mistrovství republiky, tomu se těžko konkuruje.
MipeX
Vaření je vášeň
Vaření je opravdu vášeň. Jak z něčeho obyčejného spáchat neobyčejné. Nicméně klasika je klasika. Projel jsem půl světa a nejvíce mě snad dostala kuchyně italská. Ano je úžasná. Rychlá, většinou jednoduchá, chuťově výrazná. Je báječná. Jezdím do Itálie minimálně 2x ročně (maskuji za lyže, moře....) a všichni se mi smějí, že jezdím za jídlem. Ano mají pravdu. Je nutné ochutnat dokonalé a pak se tomu doma zkusit přiblížit. No a pak občas vítězí i klasika. To co se vařilo u nás dříve a co máme zažité. Nedovedu si představit čecha, který by neumřel blahem nad kachničkou, zelím, knedlíčkem a plzní. Ta báječná kombinace slaného, sladkého a hořkého. To musel vymyslet génius. Zrovna tak i nejjednodušší italské těstoviny je se sklenkou bílého je balzám na duši.
Prostě kdo si chce najít něco dobrého, tak si to najde.
Ježikača
no, ono ale bohužel
fakt dost lidí neumí ani ty základy. a když vidím občas RP, kde se recepty od socíku nezměnily, jmu se vrhnout. jak může vyučený kuchař rvát do něčeho kečup, magikostky aglutasol a tvářit se, že jde o mňamku? naštěstí se vrací móda vaření. když vidím kuchařské kurzy pro laiky za 5.000,- jedno sezení, mám chuť si dodělat výuční list.
vi_ze
no no
Ty tady plácáš Hřebíčku a mě zatím tvoje klobása zplesnivěla v lednici
Rob J.H.
Re: no no
No, tak tos to pěkně poďála! Se tady vykecáváš po diskusích a klobásu jsi mi slibovala už před čtrnácti dněma :) Hergot ženská...
fichifi
Konečně
se můžu tetelit blahem, prtože vařím nemoderně a,, nezdravě". U nás jedou omáčky a pečeně, knedlíky houskové a ovocné, bábovky piškotové, třené i kynuté, štrůdly atd. Vařím co mě naučila moje babička a ta zase vařila podle svojí babičky. Cholesterol nás netrápí a nejtěžší z rodiny váží osmdesát kg (přítel, ne já ). Tvrdím, že člověk má jíst to, co mu jeho klimatické podmínky poskytují. Tak nechápu, proč bych měla srkat mušle a žvýkat chobotnice, jenom proto, že je to in. Stejně mi vůbec nechutnají.
kevinbb
Re: Konečně
I kdyz obcas si nejakou tu morskou potvoru a ryby dame!
Pulchritudinous Wendolene
Me ne, ale jsou taci...
Lidi, copak jsme opravdu taková banda blbců, že nás kdekdo musí poučovat o základních věcech?
....
Ano, bohuzel. A nezoufejte, bude hur. V "trendy slepicoidnich magazinech" jsou recepty spis dekorace nez uzitecna rada, dnesni moderni zena nevari. A proto je treba Itala, ktery je znovu nauci, jak namazat aspon tu pastiku na chleb
Denule
Sir je super
a ty jeho řeči - určitě existují lepší způsoby jak loupat cibuli, ale já je neznám
Krása, pobavil jste mě, karmuji.
A jinak máte svatou pravdu, R-U kuchyně byla vyhlášená, škoda že je už houfně zapomínána a nahrazována "modernější" italskou, řeckou apod.
Pěkný den,
iluminat
Re: Sir je super
uz prakticky zadny anglican svoji kuchyni nezna, kdyz se zeptate anglana jestli by vam neco nedoporucil u nich v Anglii tak vetsinou doporuci curry.
duhacenzor
:o)
"...Lidi, copak jsme opravdu taková banda blbců, že nás kdekdo musí poučovat o základních věcech?..." ano, žel Bohu, pane kolego, jsme - a naše emancipované ženy, co si neumí uvařit ani ten párek jsou navíc na svoje lemplovství patřičně hrdé. Takže fakt, že nějaký makarön nás v TV poučuje de facto i o tom, jak namazat máslo na chleba nechrakterisuje toho makaróna, ale nás.
- Počet článků 137
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 4078x