Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

georgesco

18. 4. 2011 9:47
evoluce

Ano, materialismus je až příliš rozumný, to už jsem někde četl, tuším to bylo v Chestertonově Ortodoxii. :-) Jinak se závěrem vašeho článku nelze než souhlasit, ale zdaleka bych si nebyl tak jistý co se týče evoluce. Resp. je třeba si nejprve vyjasnit pojmy, ale na to není zcela prostor. Já, jako kreacionista, nepopírám "dílčí evoluci", tedy vývoj a přizpůsobení se. Ale evoluce, tak jak je nám předhazována, tedy, že v praoceánu laškoval uhlík s kyslíkem a vodíkem vznikla první aminokyselina. Pak do sebe narazili valin s isoleucinem a methioninem a viděli, že je to dobré... atd. Zrovna s okem jako orgánem měl problém i Darwin. A co kambrická exploze?

Myslím, že údajní "nevěřící" jsou daleko více věřícími než údajně "věřící". :-) Je například docela úžasné věřit, že na počátku nebylo nic, to nic bylo nekonečně těžké a když bouchlo, vznikl vesmír...

Ale nedělám si patent na pravdu. Co my víme... a nikdy se nedozvíme...

0 0
možnosti
MG

bitkar

12. 4. 2011 16:14
dar

To ze se s virou clovek rodi a je mu dana. To jsou taky jen kecy, nezlobte se na me. Ale hodne lidi veri protoze jejich rodice veri. Vtloukaj jim ty nesmysly do hlavy od detstvi tak dlouho az tomu veri. Prijde jim to normalni, kdyz v tom vyrustaji. Chodi do kostela, furt se modli. Vlastne ani nevi proc - protoze jim od narozeni jejich rodice rikaji, ze je to normalni a ze buh existuje. Coz je dle me ale pekne nefer vuci detem. Takze takle je jim ta vira "dana".

0 0
možnosti
MG

bitkar

12. 4. 2011 16:11
duvod

furt mi nikdo nikdy nedal jedinej duvod proc verit. Myslim racionalni duvod. Ne duvod, ze treba se mi ulevi, ze si reknu, ze kamarad, kterej zemrel, je v nebi a proto zacnu verit. Je to sice hezky, kdo v to uveri, tak mu to mozna pomuze se vyrovnat se ztratou, ale neni to nic, co by me presvedcilo o existenci boha.

Stejne tak si muzu vymyslet dvounohyho kone, co plive ohen a cura ruskou vodku a tvrdit, ze existuje a verim na nej a budu se k nemu modlit a rikat to vsem okolo a svym detem. Ma nekdo duvod tomu verit? jisteze nema. Kdo tomu uveri, dela to naprosto bezduvodne, bez rozmyslu, bez smyslu. Proc verit v boha? proc verit v neco co neni, nikdo to nevidel, neslysel, apod. Proste nemam duvod verit, proto neverim. Az uvidim boha na vlastni oci, pokecam s nim treba, tak asi uverim.

0 0
možnosti
PP

pep19

5. 4. 2011 15:33
Věřící a nevěřící.

Věřící a atheisté, věřící, nevěřící.

Podle mého přesvědčení jsou to pouze slova, jejímž smyslem je zastřít podstatu uměle vyvolávané a nikdy nekončící disputace.Nejsou totiž věřící a nevěřící, jsou pouze věřící!

Jedni věří, že Bůh existuje, druzí věří, že Bůh není.

A obě strany jsou si rovny. Ani jedna totiž není schopna své tvrzení dokázat.

Oběma je totiž společná víra. A víra není důkazem.

0 0
možnosti

Comodor

18. 4. 2011 3:52
Re: Věřící a nevěřící.

Rozhodně bych netvrdil, že obě strany jsou si rovny...

Už jen to, že strana těch kteří "věří v neexistenci" Boha (ale klidně i Červené Karkulky nebo Mickey Mause) nedisponuje řádným kanonickým právem, šaríou ani jinými dalšími nástroji vnucování speciálních vzorců chování a pokud vládne, nenutí tato pravidla dodržovat úplně všechny.

(Nemusíme chodit daleko - jedním takovým theototalitním státem je sousední Polsko, ze kterého do okolních zemí kvůli teroru věřících proudí zástupy "potratových turistek")

Jsou to ti, kdo "věří v existenci", kdo si bez jakýchkoliv důkazů uzurpuje "patent na Pravdu" a vnucuje ho ostatním, včera, dne i zítra....

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

4. 4. 2011 19:44
na věřícího

neskutečně pragmatickéR^ Děkuji

0 0
možnosti
MG

bitkar

12. 4. 2011 16:11
Re: na věřícího

na vericiho ano... rad ctu jeho blog, trosku me prekvapil (neprijemne), ze je "panbickar",ale na druhou stranu ho stale mam za rozumnyho chlapa. Coz je duvod proc jeho blog ctu.

0 0
možnosti
JZP

Jožin z planin

4. 4. 2011 19:33
Skvělé!

Kéž by bylo více takových křesťanů jako jste Vy. A vlastně nejen křesťanů, ale i muslimů, židů, budhistů, hinduistů... a ateistů.

Ona tolerance a snaha pochopení druhých není o druhu víry nebo nevíry, ale prostě a jednoduše o lidech.

0 0
možnosti
F

Faustino

4. 4. 2011 19:38
Re: Skvělé!

Každý monoteismus je z principu totalitní.

"Nikdo nepřichází k Otci leč jen skrze mne“ (Jan 14, 6).

0 0
možnosti
F

Faustino

4. 4. 2011 18:46
O chytrosti ateismu a pošetilosti víry

možná napoví některé statistiky:

http://kspark.kaist.ac.kr/Jesus/Intelligence%20&%20religion.htm

0 0
možnosti
S

styl34

4. 4. 2011 18:15
A CO PROCESY

Carodejnice,cachticka pani to vam jako nic nerika?;-O

0 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

4. 4. 2011 17:44
Ano

Nezbývá mi než souhlasit.

0 0
možnosti
L-KN

Lobo - krotitel nanotermitů

4. 4. 2011 17:31
Hm.

Rozumný křesťan:-PR^

0 0
možnosti
LV

borek

4. 4. 2011 17:37
Re: Hm.

Akorát, že přiznává, že těch mezer, kam by ještě svou boží variantu vecpal, skutečně moc nezbývá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.