Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bavlnka2.0

4. 9. 2011 0:13
Vyborny clanek,

mluvite mi z duse. Ono by bylo vubec nejlepsi, kdby nam vsem stat kecal do zivota mene (a mene nas obiral na danich, ze).

0 0
možnosti
VD

všd

1. 9. 2011 15:51
A navíc

Kdyby mladí lidé volili od 16-ti, posílilo by to hlavně strany s přinejmenším svérázným programem, jako je ČPS a DSSS.

0 0
možnosti
VD

všd

1. 9. 2011 15:47
Co je v zájmu společnosti?

Aby lidé v 16-ti pracovali a platili daně, a nebo, aby především studovali, pracovali mnohem méně a přímé daně neplatili vůbec (vešli se do slevy)?

A jaká je realita? Kolik % lidí ve věku 16-18 let nestuduje nebo se ničím neučí? A kolik % takových skutečně pracuje a platí daně?

0 0
možnosti
VD

všd

1. 9. 2011 15:45
Co je v zájmu společnosti?

0 0
možnosti
E

einorean

31. 8. 2011 8:30
zákazem se musí občas chránit i pravicoví liberálové

ač odpůrce zákazů, zastávám názor, že zákony jsou potřeba tam, kde se lidé sami nejsou schopni domluvit na kompromisu, přijatelném pro všechny - spor kuřáků je jedním z nich... těžko můžete mít nekuřákovi za zlé, že se zlobí, když cigaretovému kouři neunikne NIKDE a proto chce, aby se kuřáci omezovali - kuřáci totiž kouří všude, ne jen v hospodách - kouří na zastávkách, v nemocnicích (ano, i tam!)... a když pak nekuřák nemůže kvůli kuřákům ani vyvětrat u sebe doma, tak prostě zařve a je to naprosto pochopitelné - jistý kompromis je třeba udělat - nemá cenu omezovat hospody, také nemá cenu zastírat, že velká spousta kuřáků nechápe, že občas je chvíle, kdy si típnout - a právě tohle ospravedlňuje zákazy - zkráceně - nekuřáci se snaží prosadit zákazy kouření kvůli bezohledným kuřákům...

0 0
možnosti
E

einorean

31. 8. 2011 8:42
Re: zákazem se musí občas chránit i pravicoví liberálové

třeba moje vlastní zkušenost - bydlím v panelovém bytě a teď v létě si kvůli kuřákům nemohu celý den větrat, abych v tom bytě přežil, protože mám kolem sebe sousedy, co chodí kouřit na balkon... ovšem tomu kouři neuniknu ani u sebe v bytě, protože je mezi těmi kuřáky debil, co kvůli své manželce vyfukuje kouř do stupačky a je mu úplně putna, že jsou ty stupačky spojený.... pak jdu po ulici, a místo čerstvého vzduchu kouřím ten samý smrad, protože jdu za kuřákem... doufám, že aspoň na zastávce mhd si od toho odpočinu, ale i tam si jeden se zapálenou cigaterou stoupne a když mu řeknu, že by mohl aspoň poodejít (protože na zastávce okouřit nesmí), tak mě pošle do prdele a stojí tam dál... pak nastoupím do tý mhd a vedle mě si samozřejmě stoupne ten kuřák, co dal ještě narychlo před vstupem do vozu dal posledního šluka a celou cestu na mě vydechuje ten smrad... (pokr)

0 0
možnosti
O

o.kostal

31. 8. 2011 7:56
ODS je levicova strana

nechapu, ze nekomu nestaci ani 20 let jeji existence a praktik k tomu, aby prozrel.

0 0
možnosti
K

kaktusak

31. 8. 2011 0:18
Mladí už někdy platí daně,

takže tím spíš mají nárok na ochranu svého zdraví před bezohledností kuřáků. Úlohou státu i v minimalistické variantě je zajištění bezpečnosti a tohle je právě ten případ.

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

31. 8. 2011 0:38
Re: Mladí už někdy platí daně,

Jinými slovy: úlohou státu je předepisovat lidem, jak mají žít, co si můžou se svými penězi a časem dělat a co ne? To je dost fašistický /nebo komunistický) přístup.

1 0
možnosti
VTG

vladimir.t.gottwald

30. 8. 2011 23:50
Ano, vnímám to velice podobně,

ba snad i totožně (včetně toho, liberálům se takovými nápady partaj vzdaluje, i kdyby se prohlašovala za pravicovou sebevehementněji).

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

30. 8. 2011 22:11
naprostý souhlas

ODS dávno není pravicovou stranou. Co se týče liberalismu / konzervatismu, tam je sama ODS dost schizofrenní a myslím, že nemá jasno, co vlastně je :-).

A myšlenka, že by se snad člověk měl rozhodovat sám a pak nést následky svých rozhodnutí a činů, je zjevně pro mnoho zákonodárců tak fantasitcká, že ji ani nenapadne, že by jim něco takového mělo přijít na mysl.

0 0
možnosti
PG

peca_8

30. 8. 2011 21:54
Z vlastní zkušenosti

vím, že třeba v Rakousku, nebo Belgii smí od 16-ti pít pivo a víno. Proč by ne?

0 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.