Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P83a56v20e14l 56P96e65c49h

10. 11. 2012 15:18

Jak je dobré vracet se občas k opomenutým diskusím

Robe!R^Stále aktuální.:-)

7 1
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

6. 10. 2012 11:28
Naprostý souhlas

ale když už jste mě citoval, takže se vlastně opakuji. Ale pravda je,že už jsem to poslední týden napsal mockrát, včetně odkazu na onen rozhovor z Lupy, kde právě ukazují, že počítají s hromadou falešných jmen a je jim to jedno. A stejně tak jedno jim je zjevně, že tím pádem mizí i logika celé akce.

Jen dodám - zastánci názoru, že pak budou diskuze slušné a korektní - podívejte se na diskuze pod oficiálními články Lidovek (pod blogy ne, tam je diskuze naprosto volná). Tam se smí diskutovat pod jménem. Pokud jsem to pochopil, dokonce musí každý uvést adresu na kterou mu přijde verifikační kód pro dokončení registrace. A diskuze jsou jednak chudé a krátké, ale hlavně - oni lidé s vlastním jménem tam navzájem bez uzardění uráží sebe navzájem i všechny ostatní (typicky - i za zemětřesení v Dillí může Klaus a vláda). Ty urážky jsou celkem ostré,ale hlavně tam skoro nic jiného není, informační hodnota diskuze 0. Na Novinky nechodím, ale prý je to totéž. Opravdu hodno následování...

7 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

6. 10. 2012 12:06
Re: Naprostý souhlas

A ještě jeden detail, který už někde v diskuzí zazněl, ale ne příliš. Že budou falešná jména je jasné, každému včetně redakce. Ale je tam velký rozdíl - zatímco nyní si mohl každý zvolit nick dle sebe, v budoucnu sice bude bude možno zvolit falešné jméno, ale to už bude porušením pravidel. Takže ač to člověku, který nechce své jméno vyplácnout, projde, je nucen lhát a podvádět. A to není dobře. Připomíná mi to vydat zákon, o kterém se ví, že se nebude dodržovat, ale to vyřešíme tím, že ho teda ani nebudeme moc postihovat. Ale stejně se tím stane hromada lidí zločincema.

7 0
možnosti

assco

6. 10. 2012 11:13
takovou dobu jsem se tesil na nejaky novy blog

Abychom se mohli pripadne utkat a skrizit pomyslna pera na treba novym clankem o Bastile (to jsem vas jeste necetl a vracet se k tomu dnes mi prijde pozde) a nebo nadsene kyvat nad vasim blogem (normalni lide nastesti nevymreli) az jsem se dockal, a bude to spis o louceni. Svuj nick mam leta a rad a ve vyctu duvodu proc ne jste zapomnel na jeden... Protoze proste ne. Ano napsal jsem, ze blogovani je jisty druh exhobicionismu tedy snaha se zviditelnit a vy jiste mate co nabidnout. Ja se ale musim priznat, ze krome kvalitniho cteni (jako je to vase - to je poklona ;) ) mne sem laka i poneku lepe kvalitni ctivo a jako vas bavi sve moudro vyvesit a obhajit, mne bavi jine tupo (Cestina je krasna) rozlozit na atomy a osekaje vatu ukazat jak je tupe v cele krase. A k tomu vazne me jmeno (ktere i tak je na muj vkus na webu uz mockrat nemi treba. A ne ze bych se bal nejakych utoku. Proste nemam duvod sve jmeno spojovat s urcitymi blogy. A tak se misto diskuze spis s vami loucim. Skoda.... Ale to pry jen umrit ;-)

5 0
možnosti

assco

6. 10. 2012 11:16
Re: takovou dobu jsem se tesil na nejaky novy blog

* i pobekud mene kvalitni nikoli lepe kvalitni :) kdy konecne udelaji ramecek v mobilu dost velky ....

0 0
možnosti

Děkanka Katedry Kroupologické

5. 10. 2012 23:39
Mno, presne!

Fizlovi se raduji a nekteri vzdavaji boj, jini kuji pikle. Zaruci prave jmeno kvalitni diskusi? Odpoved asi zname. Zaruci prezdivka vic legrace a mene kadrovani od fizlu? At ziji stare slipy!

7 1
možnosti

petrakisova.blog.idnes.cz

5. 10. 2012 19:31
Mluvíte mi z duše

a navíc moc hezky. Díky a podepisuju!

5 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_mocně_duní

5. 10. 2012 19:43
Re: Mluvíte mi z duše

R^

0 0
možnosti

bavlnka2.0

5. 10. 2012 16:35
diky za dalsi vynikajici blog

skoda, ze vas smysl pro humor, vtip a inteligenci nemaji i v redakci, pak by tak snadno nepodlehli fizlovskym typum blogeru a my ostatni se mohli dal svobodne a anonymne urazet. :-)

5 0
možnosti

brezzinka3

5. 10. 2012 18:56
Re: diky za dalsi vynikajici blog

R^

0 0
možnosti

diskuter222

5. 10. 2012 10:56
Myslím si, že za likvidáciou anonymity diskusií

v inernetových médiach je viac, než len snaha o špehovanie a zastrašenie diskutérov. V poslednom roku sa na mnohých internetových denníkoch začali zavádzať postupy veľmi silne obmedzujúce prístup do diskusií - či už v podobe plateného prístupu alebo nutnosťou registrácie s plnými osobnými údajmi. Všetky tieto situácie spôsobili v predmetných denníkoch, že diskusie pod článkami takmer úplne vymreli - nezriedka nie je pod článkom ani jediná reakcia. Je ale prekvapivé, že to denníkom zjavne vôbec neprekáža a ani po roku svoj názor nezmenili. Z čoho mi vychádzajú dve veci:

1. prevádzkovanie diskusií pod článkami je pre vydavateľov natoľko drahé a reklamy z diskusných stránok natoľko nízke, že im diskusie neprinášajú žiaden významný zisk a tak ich pokojne obetujú a zrušia

2. majitelia médií si želajú kompletnú cenzúru mediálneho priestoru, vrátane diskusnej sekcie a deanonymizácia je ideálna cesta, ako to nenápadne dosiahnuť bez obvinenia z cenzúry.

10 0
možnosti

-palička-

5. 10. 2012 14:24
Re: Myslím si, že za likvidáciou anonymity diskusií

domnívám se, že jste udeřil hřebíčka na hlavičku ;-);-D!

Ne, vážně, je to přesně tak, jak říkáte. Bůhví, co se kde ve světě mela a chystá, a tak naprostá cenzura v poslední svobodné baště, tj. na netu, je zřejmě nezbytná.

4 2
možnosti

hovn

5. 10. 2012 10:37
Není lepší ukázkou bolševické

pomatenosti, než měnit věci, které fungujou, ale co chtít po mediu, které má revoluční tradice v rodokmenu.

5 0
možnosti

Rob J.H.

5. 10. 2012 10:32
Díky všem za příspěvky,

rád jsem si početl v jedné z posledních pestrých diskusí, těší mě, že jsme se většinou i plus mínus shodli. Dost mě zaujalo, co mě dřív nenapadlo a na co tu poukazoval hlavně Kotzour, tj. že probíhá řada diskusí na citlivá životní témata, kde se to bez té anonymity neobejde. Těm asi odzvoní. Jinak "důvody" by měli hledat hlavně ti, kteří tak prahnou po změně, ne my, kteří nemáme nic proti stávajícímu stavu věcí. A ty "důvody" zatím moc přesvědčivé nejsou. Nicméně česká duše oplývá vynalézavostí a nepochybuju, že i v nových podmínkách ji projeví :-)

6 0
možnosti

Vera Mydlitatova

5. 10. 2012 10:33
Re: Díky všem za příspěvky,

;-D;-)

1 0
možnosti

Smrť

5. 10. 2012 10:30
Za poslední dny čtu hodně blogů na toto téma

a Váš je z nich nejlepší. Vtipný, trefný a pro spoustu z nás pravdivýR^. Děkuji, s poníženou úctou Váš Vendelín Květoslav Šourek (ať je Banga tým spokojen;-D).

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS