Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nikdy jsem pana trošku osobně nepotkal,ale z rozhovorů,s ním vedených,mi vychází jako slušný a inteligentní člověk, který není příznivcem dnešních pořádků.

a ruku na srdce,pane autore,zeptá-li se někdo,kdože je pan troška,většina lidí bude vědět.a nejsem si jist,zda bude mít z vašeho článku špatné spaní,pan troška.

a to říkám,aniž bych byl nějakým konzumentem jeho,či jiných filmů.

svěrák,například, má lepší filmy,troška je mi milejší jako člověk.

ovšem chápu,že tomu nemusím rozumět.:-)

1 2
možnosti
Foto

K61a33r83e54l 94R17a68d81a

14. 5. 2013 9:33

Nemusím souhlasit se všemi názory pana Trošky, ale nemohu upřít, že je to člověk velice inteligentní. A to, že své názory říká přímo bez kudrlinek je mi docela sympatické. Navíc jsem si jistý, že jeho filmy budou diváky bavit i po padesáti a více létech. Švejka také estéti považují za pokleslé umění a přesto je to celosvětově nejčtenější česká kniha. Ale o tento aspekt vám asi tolik nešlo.  Vám asi víc vadí, že si nebere servítky a bez obalu hovoří o dnešních  nemocných mocných.

2 3
možnosti
Foto

Mám rád konstruktivní kritiku, ale vždy si vyhražuji, aby se vedla diskuse věcně a cílila na myšlenky, ne na lidi. Nevím, kde bere autor to právo, psát takhle o člověku, kterého ani nezná a který umí rozdat tolik radosti a smíchu ostatním. A že se Vám nelíbí? Tak se na něj nedívejte. Uvědomte si, že smích léčí a pro spoustu lidí je tedy pan Troška velký lékař! Nesuďte, abyste nebyli souzeni, to přeci říká i ta vaše víra!

8 6
možnosti

R38o18m88a39n 12D38o97b57r55ý

13. 5. 2013 23:53

Nevyhražujte, jo?

4 2
možnosti

Humor i ten jednoduchý/lidový/,může být hezký,/nehoruji,proto aby se společnost dělila na inteligentní,či méně intel,podle toho jaký mají rádi humor/Ten Troškův,ale prvoplánově míří nato objekt,

zesměšnit .zadupat do země a pak se tomu zasmát.../i v té komedii,má ten,z kterého

si někdo utahuje svoje kladné stránky,jinak je to jen kreatura,dle myšlení autora/

7 3
možnosti

howgh, sikora koŇADRA promluvila ;-D

2 6
možnosti

Díky všem za příspěvky! Nemám moc čas reagovat jednotlivě, nicméně pana Dráče mohu ubezpečit, že samozřejmě pracuji pilně toliko proti lidem. Spolu s ostatními sobě rovnými se je snažím držet v temnotách nevědomosti, abychom je mohli snáze ovládat, a teď třeba připravujeme zákon, který by zakázal lidem zpívat. A pak si přijde nějaký pan Troška, vypravěč a pohádkář, a svým laskavým humorem otevírá poddaným oči a rovná záda. To přeci nemůžeme dopustit.

Ne, vážně: Hnusí se mi, když si někdo lebedí ve vlastním křupanství. Z tohoto pohledu je osoba pana Trošky, to, co předvádí a tvoří a v čem utvrzuje další lidi, esence bohorovného samožerného křupanství.

Jinak - vy se opravdu zasmějete třeba Kameňákům? Viděl jsem jeden díl při cestě autobusem. Kdyby mi bylo 8 - 10 let, určitě bych ten humor ocenil, protože to by bylo tak na mé úrovni a na úrovni vtipů, které jsme si říkali ve škole. Ale ta doba už je dávno pryč.

15 2
možnosti

J88i59ř31í 83D48r11á83č

13. 5. 2013 21:34

Ano autore, BOHOROVNOST. Toto Vám na Troškovi vadí. Troška je pozemský živel kterému je to Vaše srandovní PÁNBÍČKAŘENÍ tak akorát k smíchu. Nevzhlíží s obdivem k čemusi nadpozemskému, naopak má rád vše pozemské. Ostatně vyjádřil se v tomto smyslu dost pregnantně ve své tvorbě-karikací farářů i jejich zmanipulovaných oveček. Toto Vám na Troškovi vadí nejvíce. Kdyby Vám vadila jen jeho lidovost či podbízivost, tak byste se musel opřít i do kulturnosti programů třeba takové tývý NOVA. Tam je to šunt vedle šuntu, ale to Vám zdá se nevadí. Nebude to třeba tím že na NOVĚ si (na rozdíl od Trošky) z pánbíčkářů srandu nedělají?:-):-)

3 12
možnosti

on tam ještě není? mě přišlo že jo

5 0
možnosti

Myslím si, že pokud by se p.Troška potkal s p.Haškem v jednom čase, byli by velcí kamarádi.

6 3
možnosti

zjevně.. a spolu s Tomášem Masarykem by vytvořili nerozlučnou trojici EU

3 1
možnosti

S pohledu,kolik odvedl Z.Troška práce,jeho činorodost nemůžu zpochybnovat,

ale ta umělecká kvalita,to je teprve terno/typický produkt společnosti,kdy včera

znaménalo zítra/

3 3
možnosti

J49i61ř35í 16D19r25á15č

13. 5. 2013 19:30

Autore povězte prosím DOOPRAVDY, co Vám na tom Troškovi vadí? Že chce lidi bavit a nikoli VÉST, POUČOVAT či ORIENTOVAT jak to chtějí ti, kterým sloužíte Vy?

Osobně je mi Troškovo kulturní člověčenství rozhodně bližší než Vaše typicky PRELÁTSKÉ MYŠLENÍ opovrhující ovečkami pardon lidmi.

Troška je typickým aktérem Společnosti dialogu a porozumění, Vy zastupujete nabubřelou a nepotřebnou teologickou rádobyelitu Společnosti poučení. 

Za režisérem Troškou je vidět nějaká PRÁCE i když se jeho tvorba nemusí mnoha lidem líbit. Mě se také nijak zvlášť nelíbí. Jaká PRÁCE je ale  vidět za Vámi? Práce PRO lidi nebo práce PROTI LIDEM na Drábkově ministerstvu?:-):-)

6 14
možnosti

WTF?! "kulturní člověčenství????.... kulturní? Viděl jste nějaké jiné filmy?

11 4
možnosti

a co hrdina národa Švejk?  To je větší hrůza.

1 9
možnosti

Cože? Četl jste to někdy? A umíte vůbec číst? Na Haška mi nesahejte, člověče, nebo se neznám!

10 1
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.