Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RD

R82o62m62a49n 89D83o46b88r62ý

15. 5. 2013 20:18

Tak, tak na lager jo, ale zbytek nic moc. Pivovary rozprodaný, a jsem rád, že jste zmínil ten dabing. Tak tak, s kvalitou to jde dolů, v poslední době dabing znamená zabít film a vtipy v něm nebo obsah všeobecně, špatný překlad se špatným dabingem je potom třešnička na dortu psa a kočičky. Tak nějak se kasáme kontaktníma čočkama, který ale patří Bauschovi a Lombovi, pivem, který patří cizákům a holkama, který jsou..no..tak jako ostatní vše podléhá západní módě, což není vždycky plus. Ale věřím, že bude obrození, tak jako v jídle. Mýtus o pivu to je a karma je vaše.

5 4
možnosti
PV

P21e32t65r 64V58r89a96n14i95k

15. 5. 2013 20:30

Obrozeni jako v jidle? Mnoooo ........... v CR jim tradicni jidla a kdyz uz musim nejakou minutku, tak prosty katak a nebo panenku, tu skoro vsude umi. Do vetsich gurmanskych experimentu bych se v teto zemi radeji nepoustel.

1 4
možnosti
PV

P96e79t36r 39V59r44a53n82i58k

15. 5. 2013 20:03

Ac 35 let venku, na pivu si vzdy nejvice pochutnam v te me hospudce na kraji Prahy. Ve Francii, kde ziji se i ta tocena Plzen neda pit, proste to neni ono. Pivo jsem ochutnal v Australiin jsem odkojen Pils a tam ho take delaji, takze jsem nebyl ztracen, stejne tak v Braziliii ci v Kanade. Belgicka a anglicka piva proste vubec nemuzu, ackoli jsem jich vyzkousel ........ joooo, jsem stale ten cesky krupan, ale vubec mi to nevadi.

10 0
možnosti
Foto

Nejste sám, já jsem též "český křupan", když mi chutnají česká piva.

5 8
možnosti

Ach jo. Prakticky každý kdo použije slova jako zápecnictví či Čecháček, lítá do druhého extrému, pohrdá vším českým a sám sebe staví nad ostatní. Ve skutečnosti je častl o dost větší chudák než ti jimiž pohrdá.

Češi jsou zvyklí na piva plzeňského typu a ty umíme vařit kvalitní. Pokud chce někdo piva jiného typu, měl by jet jinam. Použiji-li analogii, kdo chce pizzu, musí do Itálie. V Čechách či Belgii jí těžko dostane

Kultura neupadá. To je jen pověra. Naopak, jak vymírají komunistické generace, čím dál tím více lidí má zkušenosti se západem a vyžadují stejnou kvalitu, mají rozhled a zkušenosti ze zahraničí.

8 4
možnosti
MK

Máte pravdu, kdo chce pizu musí do Italie. Stejně jako kdo chce opravdové hranolky musí do Belgie.

Ono to je jako s obrazy. Mít originál od Rubense je jiné než mít kopii. Italská mouka je jinačí než česká, stejně jako způsob úpravy a druh brambor je jinačí v Belgii než u nás. Takže, když si udělám doma Fish and chips, tak to nebude nikdy tak chutnat jako v Londýně.

5 2
možnosti
JL

Skvělý článek!!! Jen si myslím,že u těch primitivních zápecníků neuspějete. Těžko říkat mravenci, jak daleko je slunce. Čech raději sedí doma na zadku a přesvědčuje se právě těmi mýty, které jste tak skvěle popsal. Ale kdyby jeden z nich dojel dál za Aš, byl by v šoku, co by se o českých mýtech dozvěděl.

8 3
možnosti
MK

Ono stejné je to i s výkladem dějin.;-)

6 1
možnosti
RK

R85a91d84i43m 44K50a79l39a70s

15. 5. 2013 18:27

Dle mého to je naprosto zbytečné tepání do vlastních řad.

Proč?

No protože i jiné národy jsou přesvědčeny, že jejich produkty jsou nejlepší... Nakonec i v reklamě je dovoleno říkat "jsme nejlepší" a je problematické sdělovat "jsme lepší než...". Až budeme říkat, že české pivo je lepší než belgické a že Dvořák je lepší Mozarta, přijďte a tepejte...

Ale do té doby je to s prominutím povýšenecké plísnění produktu, na který můžeme být hrdi. Navíc Česko pivním rájem jistě, vzhledem k cenám a spotřebě...

8 1
možnosti
MK

Dvořák není lepší než Mozart, ale lepší než Mozart je Josef Mysliveček:-)

1 2
možnosti
MK

Hezký článek,

musím říci, že co se týče piv tak rozhodně nejsem patriot. Každé pivo má něco do sebe. Měl jsem možnost ochutnat piva z cca 60 zemí světa a například japonské Saporo /plzeňského typu/ nebylo vůbec špatné, stejně jako irská a některá francouzská piva. Z kanadských mi nejvíce chutnal Mooshead a dám si i mexickou Coronu pitou přes limetku. Dokonce i na Ukrajině jsem objevil dobrá pivka. Vysoký kredit u mě mají belgická a nizozemská piva, stejně jako německá a rakouská.

4 2
možnosti
JD

J16a16n 16D80ě37d

15. 5. 2013 17:33

Drahý pane 

Jako správný vesničan od kravína, který nebyl dál než na zastávce mhd, totiž samozřejmě vhd s vámi nemohu příliš souhlasit.

1) Víte pane, to že provolávání čehokoliv nejlepším je marnost ví každý soudný člověk. Tedy jste neobjevil ameriku, neboť to, které pivko nejlepší je, bude výhradně otázkou chuti toho, kdo jej píti má. A nejlepší piva pro příslušníky národa našeho, budou zřejmě czech lager. 

2) Ať už jsem svůj rodný kravín opustil na rozličně dlouhou dobu a vypravil se na různá místa evropy a mimo ni, vždy jsem ukrutně trpěl steskem po zemi, kde na každém rohu dal milosrdný Hospodin vzniknout Hospodě ve které teče pivo zpravidla obstojné (mnohde dobré a místy výtečné) a teče li hnus, o kousek vedle najde poutník ukojení.  Na takový ráj já ve světě nenarazil. V zemi, kteroužto vy bezvěrec považujete za zaslíbenou jsem navštívil několikrát. Hrdlo své jsem tam prolil skutečnými skvosty, ale také jsem smočil rty v neskutečné sra... Žel Bohu skvosty jsem hledati dlouze musel a sra... tekly proudem na každém rohu. I v jiných krajinách okusil jsem moku pivního, mnohde dobrého, ale častěji trestuhodně odporného. A vždy jsem se těšil do domoviny své na pivo obyčejné. Obyčejné pro vás, zázrakem jest pro vyprahlého opilce vracejícího se z cizozemských krajin hovadských. Zázrakem pro mě vždy bude, že má zem, mi na každém rohu nabídne pivo obyčejné, ve kterém nemohu se mnoho pomíliti. A to vyměním za všechny vaše speciály barevné, tmavé, kalné, teplé a studené. Podle vás je to projevem české malosti a nízkých obzorů. Svědčí to však spíše o malosti a přízemnosti vaší, pokud odsuzujete druhého za jeho "chuťe". Je snad špatný ten, kdo k tomu co chutná vám pln nechutenství otočí se řití? A kdo tedy jste a názákladě čeho by tomu tak mělo býti.

3) Zvláštností a specialit vaří se v krajinách našich dosti a dosti. Stačí se pečlivě podívat. Radostí mojí je však to, že právě těch musím hledat, ale ne obyčejného občerstvení pivního, jež je mi nad všechny.

17 1
možnosti
JD

J81a10n 97D24ě48d

15. 5. 2013 17:34

Tedy vašemu článku říkám NE. A NE z nás dělá to co jsme ;-)

7 2
možnosti
TS

No, mně teda český pivo chutná, ale je fakt, že od té doby, co u nás ve Varech obnovili malý pivovar Karel IV. a já ochutnala jejich produkty, musím uznat, že je to opravdu jiný kafe. Teda pivo :-)R^

5 0
možnosti
PN

P94e62t63r 32N90ě89m72e16c

15. 5. 2013 15:45

Jsou ruzne druhy piv. Nejde srovnavat specialy s nasim "klasickym" pivem. To je, jako bys chtel rici, zda je lepsi pizza nebo svickova.

5 1
možnosti
VP

Pak je ovšem nesmysl tvrdit, že ČR má nejlepší piva, stejně jako o restauraci, která má dobré jediné jídlo byste asi neřekl, že se v ní skvěle vaří.

4 2
možnosti
JS

Hezké a souhlasím, zážitek jsou ochutnávky piva v belgických trapistických klášterech (těch je 6, takže zvládnout se to dá a Orvel je nej!) :-)

5 3
možnosti
PK

Beligický piva jsou super, na ně nedám dopustit. Ale i u nás se vaří spousta výborných piv, jen je potřeba vědět jaká a kde je koupit. Samozřejmě to nejsou Gambrinus, Staropramen nebo Kjušovice :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.