Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Do jisté míry máte pravdu. Potíž nastává, pokud člověk nežije ve městě, kde třeba na výběr z restaurací je (byť ne z několika set, jako v Praze), ale na vesnici, kde je leckdy výběr jen ze dvou, tří hospod (často jen z jedné), a jako schválně není ani jedna z nich nekuřácká (v tom lepším případě je v nich zákaz kouření po dobu obědů). To pak člověk-nekuřák (dle vás zřejmě militantní) musí prostě oželet posezení s podobně založenýma kámošema či s rodinou, tedy pokud nechce jet třeba 15-20 km do nejbližšího města, kde ta možnost volby je... Rv

5 4
možnosti

Nemusí. Může si se stejně založenými kámoši otevřít vlastní nekuřáckou hospodu a můžou si tam vysedávat až do alelelujá;-O

5 4
možnosti
JR

Fanatismus některých zdejších "militantních nekuřáků" je fascinující;-D A přesně o nich je tenhle dobře napsaný blog.

Namísto aby si otevřeli vlastní nekuřáckou restauraci (když je o ně tak obrovský zájem, budou z nich za pár dní jistě milionáři), raději budou omezovat podnikání ostatních.

Vážení páni Dlugoszové a jim podobní - nadávejte si jak chcete, stejně nakonec umřete dřív než průměrný kuřák. Tak dlouho se budete vztekat, až vám praskne cévka. A jak to tady čtu, nebude to dlouho trvat.

9 8
možnosti
MP

Oni by si nekuřácké restaurace otevřeli, ale bojí se, že by zkrachovali. Proto se nejprve snaží zlikvidovat ty kuřácké, nemravným zákonem zlikvidovat konkurenci, a pak jako hyeny možná otevřou.

3 2
možnosti
Foto

Možná tato diskuse překoná i Lejno a bič;-DR^

3 0
možnosti
Foto

Na Lejno a bič schází nějakých 400 příspěvků,ale na Petříkovu Marfušu má ještě co dotahovat, ta diskuse má přes 3 tisíce příspěvků:-)

3 0
možnosti
Foto

už je to vlákno nepřehledné...prosím Timurovu partu o pokračování zde;-D ...zvláště cením příspěvky pana Radovana jehož dar stručného vyjádření je hodný obdivu;-D

5 2
možnosti
IF

Jsem všemi deseti pro - jakmile strom daného vlákna přesáhne jednu stánku, tak je docela problém ten konkrétní příspěvek viditelný podle času nahoře najít :-/

5 1
možnosti
RD

Potom byste měli požadovat po státu, nechť přestane restauratérum určovat normy na skladování potravin, na kvalitu sociálního zařízení atd. atd. Nechť si o tom všem rozhoduje pouze a jen hospodský ;-D . Vůbec jste nepochopil a nepostihl gró problému, jen se domníváte, že jste tak učinil. Jste ale na omylu. Nekuřáků vadí především to, co zde honosně bagatelizujete - zdraví škodlivý kouř spjatý právě se zápachem.

Neřekl bych, že ve společnosti jsou militantní nekuřáci - ba naopak, každý nekuřák vám řekne, ať si klidně kuříte jak chcete, ale neobtěžujete okolí. Spíše bychom měli hovořit o militantních kuřácích.

V článku se také mýlite ve věci veřejného zařízení - restaurace či hospoda je veřejným zařízením již ze své podstaty obdobně jako většina divadel, kin, bazénů atd. Proč i zde militantní kuřácí nechtějí mít své nezanedbatelné právo na kouření - tj. oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky. Protože většina těchto militatních kuřáků jsou prostí alibisté, arogantní a netolerantní lidé, kteří nutí okolí (nekuřákům) věc, kterou ono okolí nemůže svévolně ovlivnit (vyházet kuřáky z hospody?).

Celá pře je pouze a jen o toleranci jedné skupiny vůči skupině druhé. Bohužel tou skupinou, která drží veškeré trumfy ve svých rukou a která by měla být tou tolerantnější je správě skupina (militantních) kuřáků. Opačný postup vyžadován kuřáky, tj. tolerance nekuřáků vůči kuřákům, je známkou kuřákovy arogance, samolibosti a netolerace. Vyžadovat po nekuřácích toleranci - ničení svého zdraví - hraničí s debilitou.

Prostě a jasně - hospoda je veřejně přístupné zařízení, které musí splňovat dané hygiénické normy (vzduch, voda, jídlo atd. atd.) jakožto ochrana zákazníků a zaměstnanců. Stejná ochrana, kterou dnes pokládate za samozřejmou u svého zaměstnavatele, který je rovněž státem nucen k dodržování BOZP. Nebo i u svého zaměstavatele (pokud povaha vaší práce ochranu vyžaduje)

12 14
možnosti
RD

se budete drát o jeho právo sám si rozhodovat o svých věcech, svých zaměstnaních atd.? Pokud kuřáci budou i nadále obhajovat soukromé vlastníctví, musí zákonitě začít napadat i omezování ostatních soukromých subjektů - ostatní zaměstnavatele, kteří nedobrovolně musí dodržovat různé normy.

8 10
možnosti
TK

Měl bych dotaz na někoho kvalifikovaného: Rozhodnu se, že si chci na zahradě posedět u hořící pneumatiky. Vezmu tedy zimní pneu z auta a zapálím. Nepálím tedy odpad, ani ji nepálím v žádném zařízení.

Který konkrétně porušuji zákon?

2 7
možnosti
MP

Nevím, který zákon, ale ten smrad jde na cizí pozemky. Takové počínání by se jistě dalo vhodně napadnout.

9 0
možnosti
MH

100% souhlas... Jsem tzv. odnaučený kuřák a tak bych měl být podle všeho prudič a bojovník proti kouření... nejsem... Každý nechť má možnost volby, zda chce kouřit nebo nechce, každý ať se svobodně rozhodne, jestli chce jít do hospody, kde je zahuleno... Problém je ovšem v tom, že moudrý a laskavý stát, jako ta nejvyšší a nejchytřejší bytost, chce opět něco plošně zakazovat a ukazuje nám tu jedinou a správnou cestu...

6 5
možnosti
TK

A teď upřímně, jako odnaučenému kuřákovi:

1. Dělá se vám z cigaretového dýmu zle jako nekuřákovi.

2. Je to pro vás více méně neutrální zápach.

3. Je to příjemná vůně a dostáváte chuť na cigaretu.

?

2 3
možnosti
ZH

Mám dotaz pro všechny příznivce zákazu. To si opravdu myslíte, že máte právo na nekuřáckou hospodu? Když jsem sledoval k předmětnému debatu u Jílkové a slyšel názory a argumentaci ministra Hegera a Prof. Pavka, coby zastánců zákazů, bylo mi z toho hodně smutno. Pokud má "elita" národa takové názory, nevidím naši budoucnost příliš růžově. Místo svoboda, odpovědnost, prosperita nás spíše čeká otroctví, závislost a chudoba.

6 3
možnosti
RD

Mám právo na zdraví nezávadnou hospodu ;-) A sakriš, on ten kouř je zdraví škodlivý, aha proto jej jako nekuřácí nechceme.

3 4
možnosti
Foto

Ač nekuřačka, s článkem souhlasím. Striktní, plošný zákaz mi přijde hodně přitažený za vlasy.

Koukám, že se tu trhá rekord v diskuzi ;-D, nu což, jdu pracovat a věnovat se užitečnější činnosti, i když některé příspěvky a myšlenkovbé pochody jsou fakt boží.

9 5
možnosti
JS

J39a26n 51S56o33u86k15u71p

4. 6. 2013 22:00

Blbost od začátku do konce, ani není třeba reagovat. (to jsem kuřák a odmítám plošýný zákaz)

6 7
možnosti
IF

A něco konkrétnějšího by nebylo?

4 1
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.