Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A nejde o to, že by se nekuřácké hospdy neuživily, mylsím že nao ale ne každý dokáže podnikat a vést hospodu, avšak rád do ní chodí..;-) Abych si šel zapalvat, taky nevlastním plovárnu..;-)

3 4
možnosti
IF

A proč (tedy předpokládám) chcete nutit ty, kteří do toho šli, vrazili do toho vlastní peníze, riziko, úsilí i čas, aby provozovali hospodu podle Vašich představ a ne podle představ jeho?

8 3
možnosti

Pochopte jedno, že stávající rpavidla byznysu ještě neznamenají, že snimi musí lidi souhlasit, a že je nemohou měnit, nění to svatá kráva.. Zkrátka už se považuje za samozřejmost, že si můžu zajít do restaurace a nebudu si muset ničit zdarví.. Trh to může ale nemusí nabídnout.. Podnikatelé na to můžou kašlat, do jsité míry to chápu,a le pokud to přeženou, tak sem pro úpravu pravidel..;-) Trh je fan, ale odsaď pocaď, jako vše, že..

3 8
možnosti
IF

A jéje. Další socialista :-/ Anebo snad dokonce fašista? ;-€

5 5
možnosti
VO

Mam takovy navrh - pokud se zavede plosny zakaz koureni v ceskych restauracich, co kdyby sli ti, co se jim to nelibi bydlet do jineho statu EU, kde se v hospodach kourit smi?

Je to relevantni argument? Mame volny pohyb obcanu po EU, tedy kazdy obcan by svou volbou bydliste mohl dat najevo svuj nesouhlas s pravem uvnitr Ceske republiky.

3 9
možnosti
IF

Dopadne to mnohem prozaičtěji. Lidi si udělají v garážích, sklepích nebo kůlnách neoficiální hospody, kde se budou scházet, pít a kuřáci i kouřit a stát z toho dostane mnohem méně. Oficiální hospody zkrachují, hospodské bude živit stát z našich daní a vy, kteří tady teď lamentujete nad tím, že si neumíte vybrat mezi kuřáckou a nekuřáckou hospodou budete mít ten výběr ještě jednodušší, než vůbec chcete - nebude totiž téměř z čeho vybírat :-P

9 5
možnosti
Foto

Souhlas s autorem - prosté a srozumitelně argumentované, není divu že tím pobouřil tolik "nervózních Nellinek". Podle mne nemají s tabákem problém lidé, ale tzv. sociální stát. Ten ve své roli otce, matky, mecenáše, hojiče, rádce a dozorce na jednu stranu tabák rád (jeho prodej vynáší státu tučné zisky), na druhou stranu se bojí že mu kuřáci zvednou náklady na zdravotní péči - břemeno co si stát přivlastnil.

"Plošný zákaz kouření", jako podobné druhy prohibice, dodá tak akorát černý trh a další důvod občanstvu ignorovat zákonodárce a státní moc.

8 4
možnosti
TS

Stát by se měl uklidnit, protože kuřáci si svou vášní zkracují život a tím napomáhají důchodovému systému. Nebo je ta hláška na cigaretách "Ministerstvo zdravotnictví varuje: Kuřáci umírají předčasně" jen taková legranda? ;-)

9 2
možnosti

Typické myšlení militantního nekuřáka - spasitele: My vám ten život uděláme zdravější, i kdyby vás to mělo stát život!!;-D

12 4
možnosti
TK

To máte falešné pocity. Většina z nich prostě jen nechce být obtěžována a trávena kouřem.

9 7
možnosti
RS

A co si myslíte,že se bude dít,až se celoplošný zákaz kouření v restauracích apod. zavede? Z hospod,putyk,náleven,barů atd se stanou kluby pro soukromou společnost se vstupným 5,- Kč a problém je vyřešen... :-P

8 1
možnosti
TK

A proč ne? Ať si každý rozhodne, jestli chce provozovat privátní kuřácký klub, nebo dobrou restauraci.

5 5
možnosti
TK

Kontrolní otázka: Kysličník uhelnatý, čpavek, kyanidy, dusičnany, acetaldehyd, akrolein, aceton, benzen, nitrosamidy , nikotin, fenoly, dehty, benz-a-pyren, indol, krezol, karbazol, DDT, radioaktivní polonium 210...   Copak to je?

1. Soupis jednotlivých položek z vojenského skladu chemických zbraní afrického diktátora Mbele Oggbo Oghdaby.

2. Chemický rozbor smrtícího mraku vzniklého po nedávném výbuchu chemičky v texaském Westu.

3. Složení atmosféry exoplanety u hvězdy 51 Peg, nazývané Planeta smrti.

Někteří jistě tušíte, že ani jedno není správná odpoěď. Ano.Jedná se o složení cigaretového dýmu, kterým pro své potěšení a podle svého názoru zcela legálně oblažují tolerantní nemilitantni kuřáci své netolerantní militantní nekuřáky . :-/

11 5
možnosti
IF

Nechť si každý do sebe dobrovolně pere co chce, je to jeho věc. Pokud někdo dobrovolně vleze do kuřácké hospody, tak si to do sebe samozřejmě pere také zcela dobrovolně ať kouří nebo nekouří. Ovšem jediným výsledkem toho zákazu kouření v hospodách bude to, že je to vyžene ven, kde to bohužel budou prát i do nedobrovolných účastníků toho jejich mejdanu ;-€

5 4
možnosti
ML

Tak tomuto článku se musím jen pousmát, a nebrat ho vážně. To určitě psal nějaký militantní kuřák (proč by to vlastně psal nekuřák). Obzvlášť poslední "kruciální" odstavec o předělání 2 vesnických putyk na nekuřácké, že se neuživí? Ale jděte - když budou ve vsi jediné, tak si ty dědulové na to pivko zajdou tak jako tak, a možná tam bude chodit daleko víc lidí. :-P

8 7
možnosti
JP

hmm, a nebo mozna taky ne, a dedkove se budou slejzat u franty v garazi, protoze tam muzou hulit dal jak fabriky. jste ochoten nejakym zpusobem garantovat provozovatelum hospod ekonomickou udrzitelnost jejich podnikani v pripadu zakazu koureni, nejlepe primo tak nejak smluvne ?

6 2
možnosti
IF

Když zajdu do vegetariánské restaurace a budu se tam dožadovat krvavého stejku, protože mám právo se najíst podle svých představ. Co myslíte, že mi tam řeknou?

-

Když zajdu do vedlejší klasické restaurace, která má v nabídce koprovou omáčku a začnu se dožadovat toho, že se mi z pachu koprovky zvedá žaludek a já přece mám právo na to se najíst v čistém vzduchu. Co myslíte, že mi na to řeknou?

-

Když zajdu jako nekuřák do kuřácké restaurace a začnu se dožadovat ... ;-)

8 4
možnosti
MS

Jenže vy na stejk, nebo na vzduch nezasviněný koprovkou (mimochodem já ji velice ráda) nemáte nárok, kdežto kuřák má nárok na čistý vzduch i v chemičce, natož v hospodě;-D

7 1
možnosti
DK

Jsem nekuřák, ale nevyžaduji absolutní zákaz kouření v hospodách. když nechci být v zakouřeném prostředí, většinou nemusím. Ale pozor, tu možnost mám většinou  díky zákazům kouření,  ne díky ohleduplnosti kuřáků.  Svět se nedělí na kuřáky a nekuřáky, ale na slušné lid, kteří berou ohled na ostatní a ty druhé.

A k  restauracím mám poznámku. Jako občasného hosta mě možná kouř v hospodě opravdu spíš obtěžuje než že by mi vysloveně škodil . Ale opravdu se číšníkům a servírkám dlouholetý pobyt v zakouřeném prostředí na zdraví neprojeví? Nad tím je dobré se alespoň zamyslet.A to i kdyby zaměstnanci hospod byli jen kuřáci.  

Jsou hospody, kde se kouří, ale ani nekuřákovi nevadí, Stačí dobře oddělit kuřáckou a nekuřáckou část, někdy možná jen pořádná ventilace. 

A příměr s Michalem Davidem pokulhává, jeho produkce Vám možná způsobuje jistou psychickou újmu, ale vysloveně zdraví snad neškodí. S kouřem je to přece jen trochu jinak.

10 2
možnosti
RM

Zeptám se, je možné aby si číšník našel práci v podniku, který bude nekuřácký? Já myslím, že jo. Stejně jako svářeč si může najít práci ve firmě, která má kvalitní odsávací techniku.

7 3
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.