Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OM

militantní kuřáci (to je ale výraz pane autore, bych teda blil), pejskaři taktéž militantní :-P jsou veskrze lidé nechápající a dá se říct i hloupí, kteří obtěžují normální lidi svojí zálibou nebo koníčkem ?!?

3 0
možnosti
RB

Přesné, jasné logické. R^

0 3
možnosti
MJ

Pokud budeme vyvíjet dostatečný tlak, tak kouření ve veřejných prostorách (veřejné jsou asi proto, aby tam mohli všichni) dosáhneme. A až bude zákaz i v těch hospodách, tak Vy budete mít úplně stejné možnosti, jako mají nekuřáci dnes.

4 5
možnosti
IF

Souhlasím, až na jednu malou drobnost - hospody nejsou veřejné prostory, ale soukromé.

5 3
možnosti
DM

Škoda. Nic pro mě. Otázky pro obyčejné nekuřáky byste tam neměl? A jen poprosím, sedněte si proti směru větru :-)

2 2
možnosti
VO

:-) No nedrazdil bych to tu :-) Ja se stal nepritelem cislo jedna :-)

1 1
možnosti
TM

Tahle debata je docela úsměvná:-) Ve většině vyspělého světa je zákaz kouření na veřejných místech, na pracovištích, v restauracích a barech. Dokonce i v Itálii, kde se před zákazem hulilo dokonce i v McDonaldu!Dále Španělsko, Belgie, Holandsko, V. Británie, Irsko, Maďarsko, Bulharsko atd. Není problém vygůglit:-) V Las Vegas, městě hříchu;-D,se také nikde nekouří. A pozor, od 1.6. 2013 se v Rusku nekouří na veřejných prostorách a pracovištích a od 1.6. 2014 bude zákaz kouření rozšířen na restaurace a bary. Doufám, že Česko zůstane poslední baštou "kuřácké demokracie" až do té doby, než to přijde direktivně shora. Pak si všichni zanadáváme na EU a bude po srandě.

6 5
možnosti
JS

J42a50n 33S51v66a15t69e28k

3. 6. 2013 14:54

Ono by úplně stačilo, co kdysi platilo - Totiž v době obědů (od 11 do 14) mít zákaz kouření. Ono totiž když jedete s rodinou na výlet a chcete v té Horní Dolní navštívit restauraci, tak máte mnohdy smůlu. Táhni! Ty jsi tu jednou, štamgasti pořád... To sice je pravda, ale proč mám vystavovat své ratolesti smradům, kteří vypouštějí do svého okolí smrady? Prostě - nechci-li vystavovat své děti dopadům kouření, tak mám prostě smůlu. Sice se to lepší, ale opravdu jen zvolna. Dobrý by byl kompromis - můžeš mít hospodu pro kuřáky, ale povinnost v tom případě mít odvětranou místnost, kde se v případě potřeby může najíst i ten, komu kouření vadí. Stejně jako existuje svoboda podnikání pro hospodské, asi by měla existovat svoboda (či spíše právo) pokud možno dýchat čistý vzduch. Nejsem primárně proti kuřákům v hospodě, pakliže bude povinnost zajistit větrání takové, že v sousední místnosti či stolu (podle účinnosti větrání) nebude host obtěžován tím smradem. A pro kuřáky mám jeden malý vzkaz: Klidně si kuřte, ale proboha - nevyfukujte to! Až vymyslí někdo takové kuřivo, kdy všechen ten elent skončí v plicích jen a jen kuřákových, prosím, pak ať si kuřák kouří třeba i na nemocničním sále.

5 4
možnosti
MP

Jak často jezdíte s dětmi na takový výlet, kdy máte k dispozici jen zakouřenou hospodu? Více než 10× do roka? Dovolím si předpokládat, že ne. Neřeknu kdybyste své ratolesti vystavoval kouřovým oblakům denně, ale při takové „četnosti“ se obáváte o negativní dopad na jejich zdraví? 8-o

Není-li v destinaci restaurace podle vašich představ, berte to tak, že tam není žádná restaurace. Chcete si její zřízení vynutit? To asi nepůjde, nemyslíte?

6 4
možnosti
RM

Pěkně napsáno. Na toto téma ovšem bylo napsáno velmi mnoho a ani jedna strana ustupovat nechce. Já to chápu.

Ovšem ty výmluvy na to, že je málo nekuřáckých restaurací a pod. jsou velmi velmi liché. Na oběd v Hodoníně chodím do jednoho podniku, kde se nekouří přes oběd vůbec a jinak mají oddělené prostory a větrání. A o takových podnicích kde se přes oběd nekouří vím zde v okolí o několika.

Bydlím v Rohatci a zde jsou dvě nekuřácké restaurace ve kterých se můžete najíst. Kouří se tam maximálně na zahrádce. Uvnitř vůbec. Tedy jak je možné, že dle nekuřáků pomalu žádné nekuřácké hospody/restaurace nejsou a v Rohatci, který má kolem 4000 obyvatel jsou dvě??? To mi fakt nejde do hlavy.

8 3
možnosti
IF

Oni ti fanatici (a netahejte do toho nekuřáky) vědí, že jsou, ale tam by nemohli prudit, takže si raději vynucují svoje pravidla v zaplivané a zahulené pivnici ...

8 2
možnosti
PN

P50e41t92r 16N86o35v85á21k

3. 6. 2013 13:56

Ale nejvíc se tu stejně rozčilují chudáčci kuřáci, kterým se zase sahá na jejich hračku, na které jsou závislí ;-) A šup šup nezapomeňte házet mínusky, sbírám je :-P

6 5
možnosti
IF

Pan Plavský nekouří, paní Čierná nekouří, já nekouřím. Podobně jako my zde psal i pan Volko, který také nekouří. Kde máte ty kuřáky?

4 2
možnosti
JP

J98a71n 94P35r62o71k67o61p

3. 6. 2013 13:53

Máte tam trochu nepravdivou implikaci. Pokud se ve vesnici neuživí nekuřácká restaurace, neznamená to automaticky, že pokud se zakáže kouření v kuřáckých, že krachnou. Podívejte se kousek za hranice... Kolik hospod bylo zavřeno v důsledku zákazu kouření?

Kuřák, který sedí u piva a nemůže kouřit vypije víc - větší zisk. Hlavní je, aby se před hospodami vytvořilo přijatelné prostředí pro kuřáky = popelníky, deštníky, atp.

3 3
možnosti
JP

kurak, ktery doted daval denne deset piv, pet rumu a krabicku startek neprestane kourit, ani nebude poskakovat pred hospodou, ale bude dal sedet u svych deseti kousku, flasky rumu a krabicky startek ... akorat ze uz to nebude v hospode, ale doma, pripadne u souseda v garazi, kde jim do toho budou kecat maximalne tak manzelky.

7 1
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.