Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Kouřit na veřejnosti je stejná čuňárna jako čůrat do bazénu.  Vám je líno jít to udělat na WC a ostatní pak musí plavat ve vašich chc@nk@ch. :-/

4 8
možnosti
TK

Jo, a nezapomeňte zase napsat, že ti, co jim chcánky vadí, si mají jít najít jiný bazén. :-P

4 5
možnosti
VO

Normalni je nekourit - pokud spolecnost toto pravidlo nechce respektovat, tak by mel nastoupit stat a trochu ji domluvit. Stejne tak neni normalni se denne spit do nemoty, proto by mel existovat zakon, ze kdyz jsi ozraly jak hovado, nenalejou Ti. Normalni je nepichat si drogy - zakonem upravene.

Az bude spolecnost natolik ohleduplna, a uzna, ze kurak je ten, ktery obtezuje nekuraka, a nikoli naopak, pak uz nebude zadny zakon potreba. Stejne tak, jako uz se davno nesetkavame s cedulkami "plivati na zem zakázáno".

4 4
možnosti
JP

normalni je nepouzivat prepravni prostredky, a nekonzumovat telepne upravene potraviny ... protoze kdyby to matka priroda zamyslela opacne, pak by se lide rodili s koleckama a s prirucni mikrovlnkou. toz asi tolik ke "normalnosti" ...

4 2
možnosti
JK

normální je nekouřit ....

4 3
možnosti
PN

P77e95t78r 37N18o24v90á59k

3. 6. 2013 12:08

Ano, dost demagogické a vypichujete argumenty nekuřáků, které se vám hodí a trochu si to překrucujete.

Dva příklady:

- Pracuji ve firmě a v polední pauze máme nárok si zajít na oběd. Kantýna, co je v budově je pověstná svými nepoživatelnými produkty - ne nadarmo se jí říká "U Chemika" a tak komu záleží na tom, co jí, jde raději někam do hospody. Leč v blízkém okolí není nekuřácká restaurace... A do těch vzdálenějších to člověk ve vymezených 30-40 minutách nestíhá. Tak teĎ babo raď, co je lepší, zda-li "žrát" něco co vám nechutná v nezakouřeném prostředí, nebo si zajít na lepší jídlo, ale dýchat ten smrad a pak celý den smrdět...

- Jsme s partou na výletě a rozhodneme se zajít na oběd/večeři. Většina však kouří a nechce nic slyšet o tom, že by šla do nekuřácké rest. a nemohli by si dát to svoje cigárko. Vy říkáte, pokud vám to nevoní, tak tam nelezte, ale v tomto případě by to znamenalo se separovat od party lidí, kteří jsou sobečtí kuřáci a nejsou ochotný tu hodinku bez cigára vydržet.

Navíc si myslím, že v tomto případě, by měla převážit role státu pro ocrhanu lidského zdraví. Vůbec by nemělo jít o nějaké ekonomické důvody nebo onu pověstmou demokracii že každý má právo si otevřít podnik jaký chce). Bohužel se ukázalo, že v kuřáckých podnicích se naučí kouřit především mladí lidé, kteří jsou na to náchylní a ještě mnohdy si na danou věc nedokáží utvořit vlastní názor.

V nonstop barech a putikách, kde se nepodává jídlo, ať se klidně kouří dál, ale v restauracích, kde se podává jídlo, bych tento zákaz podpořil.

2 5
možnosti
JP

to, ze vy se nejste schopen domluvit s partou kamaradu na veceri, ma za vas nejakym zpusobem resit "moudry strycek stat" ?

7 3
možnosti
PC

jako zapřísáhlý nekuřák naprosto souhlasím se zákazem kouření ve veřejných budovách, veřejných prostranstvích, sportovištích apod..

Zákaz kouření v restauracích je už ale přes čáru. Jsem-li podnikatel, tak si sakra můžu vybrat, jestli chci provozovat nekuřáckou nebo kuřáckou hospodu.

Postavit zákaz kouření v restauracích na zákoníku práce (zaměstnanci v prostředí, kde se kouří) je pěkný pokus. Nemohu diskriminovat uchazeče o pracovní místo, OK, vybavím ho tedy respirátorem nebo plynovou maskou (v chemickém průmyslu to tak funguje). Takový číšník s plynovou maskou by byla zajímavá atrakce, mohla by přitáhnout nové zákazníky.;-)

a teď vážně, nic se nemá přehánět, ani hon na kuřáky. Však to dělají pro naše dobro, kouří, platí daně, huntují si zdraví, budou žít kratší dobu a nebudou tedy zatěžovat stát čerpáním důchodu.

6 0
možnosti
TK

Nemám problém s kouřením v uzavřeném klubu. Ale ne ve veřejně přístupném stravovacím zařízení.

0 5
možnosti
TK

Jakou právní zkratkou milí kuřáci prosím docházíte k tomu, že jestliže prodej tabáku není zakázán, že je možné jej zapalovat? Prodej pneumatik, nebo koberců je také povolen, přitom jejich pálení rozhodně ne.

Máme snad nějaké zákony o ochraně ovzduší. Máme zákony o občanském soužití. Například spousta obcí vyhláškou přímo zakazuje spalovat suché rostliny.

Tabákový kouř prokazatelně obsahuje toxické, karcinogenní a dráždivé látky, takže pálení tabáku zcela jistě nemůže být v souladu se zákonem. Nebo je vám známa nějaká výjimka?

0 8
možnosti
MP

Pálení tabáku není v souladu se zákonem? Nepředstírejte, že jste ještě hloupější než jste; to vám neuvěříme. Nechcete jít trollovat někam jinam?

4 1
možnosti
JP

pokud dobrovolne vlezu ke klickovi do ringu, prestoze budu predem upozornen na fakt, ze takove pocinani muze mit za nasledek tezkou ujmu na zdravi, muzu si za to tak nejak sam. pokud dobrovolne vlezu k tygrovi do klece, prestoze budu predem upozornen na to, ze takove pocinani muze mit za nasledek tezkou ujmu na zdravi, muzu si za to tak nejak sam. pokud nekurak vleze do zahuleneho pajzlu, prestoze je predem upozornen na to, ze takove pocinani muze mit za nasledek tezkou ujmu na zdravi, muzou za to vsichni ostatni. presto se vyskytne nenulova mnozina tech, kteri k tomu klickovi do ringu vlezou, i nenulova mnozina tech, kteri vlezou do klece k tygrovi ... NIKDO z nich si ale nebude stezovat na to, ze je ten oskliva kocka opravdu pokousala, a ze ta automaticka mlaticka v druhem rohu boxerskeho ringu nemela nejmensi pochopeni pro jejich telesnou indispozici. nekurak nejenom ze bude v zahulene putyce remcat, on dokonce bude chtit i zakazat tygry a boxerske zapasy, protoze skodi zdravi ...

7 2
možnosti
TM

Dobrá diskuze. Přes cigárka, DPH a solární panely jsme se dostali až k tygrům a Kličkovi;-D Co bude teď - světový mír?

1 4
možnosti
JK

je tu ještě jeden aspekt, který se doufám začne řešit. A to jsou nekuřáci pracující v restauracích, kde se denně kouří. Pokud onemocní z prokazatelných důvodu kvůli kouření, měli by žalovat provozovatele zařízení. Logické ne?

4 6
možnosti
JK

dost demagogický článek. Autor je evidetně kuřák a reaguje jako každý jiný, drogově závislý, když mu šáhnou na jeho drogu.

Dám jeden příklad. Vlaková zastávka, prší, jedna boudička, kde se schovávají lidé před deštěm. Jeden z nich si zapálí  a na výzvu, aby odešel nebo to típnul je agresivní a chová se hrubě. Výsledek? Lidé jdou raději na déšť kvůli jednomu čuněti. A toto je typický příklad kuřáka, který si nenechá na svoji závislost šáhnout.

Nenávist si kuřáci zavinili sami díky své neochotě odložit cigaretu v nekuřácké společnosti.

Podobný zážitek mám teď z koncertu, kde chlap před námi vytáh za 2,5 hodiny 15 cigaret. Bylo mu úplně jedno, že jsou tam děti.

<br>

Většina kuřáků jsou bezohlední, drogově závislí jedinci, kteří reagují neadekvátně vůči požadavku, aby neobtěžovali své okolí a neomezovali jiné lidi. Vaše právo končí tam, kde začínají práva druhého člověka. Uvědomte si to laskavě.

6 5
možnosti
JP

s tim nadrazim bych dost mozna i souhlasil, ovsem k tomu vasemu zaveru bych pripsal jeden dodatek: vase pravo na nekuracke prostredi konci pred dvermi s napisem "koureni povoleno". pokud tyto dvere prekrocite, pak se vam muze pomerne snadno prihodit, ze vase pravo na nekuracke prostredi se dostane do konfliktu s pravem majitele hospody vybrat si cilovou skupinu zakazniku podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi, a v pripade takoveho konfliktu bude mit v mych ocich VZDYCKY navrch ten hospodsky ... protoze jemu ta hospoda tak nejak patri.

7 1
možnosti
SB

Jako nekuřák a rodič zákaz kouření ve veřejných prostranstvích vítám. Je to hlavně z důvodu netolerantnosti většiny kuřáků. Modelový případ, který se nám v určitých obměnách stal mnohokrát: Přijdeme s rodinou do restaurace nebo někam na zahrádku. Prostředí je OK, vše čisté a voňavé. Objednáme si jídlo. K vedlejšímu stolu přichází dvojice, zapálí si a kouří jednu cigaretu za druhou, bez ohledu na to že u vedlějšího stolu jsou děti případně zrovna s jídlem.

Zažil jsem toto v mnoha variantách, například:

- Jednalo se o zahrádku, na stole nebyl popelník, přesto si přisedli k našemu stolu a zapálili si. Kam házeli nedopalky netuším, zaplatili jsme a odešli.

- V jiném případě jsem se po požádání o "chvilku na dokončení konzumace jídla" naučil několik nových vulgárních slov. Kouřit ovšem nepřestali.

Osobně si myslím, že pokud by fungovala elementární slušnost ze strany kouřící menšiny, nikdo by po takovémto zákazu nevolal. Také si myslím, že vliv prostředí na to jestli mladí začnou nebo nezačnou kouřit je obrovský a návštěvy mladých v zakouřených zařízeních nám vychovávají další kuřáckou generaci.

Zákaz kouření prokazatelně snižuje počet některých akutních případů (např. infarktů) registrovaných ve zdravotnických zařízeních! Zkušenosti ze zahraničí udávají statisticky prokazatelné snížení těchto případů po jednom týdnu!!! Jsem proto pro zavedení zákazu kouření. Kuřte si doma, tam mne to nemůže obtěžovat. Já také na veřejných prostranstvích nekálím. (Z mého pohledu se jedná o srovnatelné obtěžování okoli.)

7 7
možnosti
JP

hospoda je predevsim SOUKROMY podnik, a pak az nekde daleko vzadu nejaky ten "verejny prostor". verejnost do takoveho podniku vstoupit MUZE, ovsem zaroven take NEMUSI, pokud ji nevyhovuji nabizene sluzby ... a o koureni ci nekoureni jiz dnes informuje povinna cedule na dverich toho ktereho podniku, o ktere si troufam prohlasit, ze je pomerne blbuvzdorna, a z vlastni zkusenosti ji pochopi i male deti.

7 4
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.