Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

V hospodach si klidne hulte, ale ja jsem pro zakaz koureni ve vsech verejnych prostorech, tedy i venku. Do hospody jit nemusim, venku ano. Neni nad to, kdyz se jde clovek projit napr. do lesa a par metru pred nim jde nejakej cudil, neni nad cudila souseda, kterej chodi smrdet na balkon pod vama ....... Kdyz vam ten smrad tak vyhovuje, smrdte si s tim nekde v mistnosti a nevotravujte ostatnim lidem zivot.

18 9
možnosti
MS

Balkón bytu není veřejným prostranstvím! ;-) . A co pálení listí, či zahradního odpadního mixu? To nečucháte? Mě smrdí vaše auto, vadí mi váš parfém! Že je to absurdní? Každému může vadit něco jiného a každý je ochoten akceptovat jiný druh narušení svých svobod. Raději se nezviditelňujte, nebo Vám nechám úředně ucpat výfuk auta! :-D

12 9
možnosti
MK

Ano,  v podstatě ano ... osobně nekouřím a mám raději nekuřácké hospody. Pohybuju se v Brně, kde se dá takový podnik poměrně snadno najít, i doma dva takové podniky jsou. Navíc, mám mezi přáteli velmi ohleduplné lidi, a když se vyrazí někam s nekuřáky, ptají se, kdy si můžou zapálit, případně odbíhají ven. Asi mám v tomhle ohledu štěstí, každopádně je to celé o domluvě.

Co mě třeba zaráží a co si myslím, že je daleko větší problém, je stále nevyřešené kouření na zastávkách, které snad padlo, nebo je nikdo nekontroluje. A nechoďte na mě s tím, že si kuřák může svobodně kouřit, kde chce, i kdyby to mělo být vedle matky s kočárkem. A další neřešený problém - sousedé kuřáci v paneláku. Nechci nikomu brát svobodu si zapálit doma, NIKDO MI ALE NEMŮŽE BRÁT SVOBODU NEMÍT DOMA NAHULENO. Domluva nepomáhá a nástroje jsou nepružné. Stěhovat se jinam, aby člověk čekal, mezi kým to bude bydlet nebo kdo se přištěhuje, není řešení.

10 1
možnosti
Foto

Podle mě se na zastávkách stále kouřit nesmí, alespoň teda tady v Praze se to dost dodržuje - né že bych občas neviděl někoho, kdo na to prdí, ale oproti časům před zákazem se to výrazně zlepšilo. Tady se s váma myslím nikdo hádat nebude - na zastávkách se prostě MUSÍ sejít různorodí lidé a je tudíž správné, že se tam kouřit nesmí. Ostatně ani před zákazem normálnější kuřáky, kam se počítám, nenapadlo kouřit na plné zastávce (něco jinýho je, když čekám ve tři ráno na nočku někde na Petřinách a jsem sám na zastávce). Jenomže do hospody nikdo NEMUSÍ, ať je na majiteli, jak se rozhodne, o kom si myslí, že na něm víc vydělá. A nebo kdo je mu sympatičtější - já kdybych si otvíral hospodu, tak určitě kuřáckou, když tak vidím, co za psychouše z řad militantních nekuřáků se tady prohání, tak těm bych neprodal ani vlažnou vodu, natož se celej večer koukat na ty jejich zaprdlý nudný ksichty.

14 1
možnosti
MH

,,Militantní nekuřák,, ;-D Větší blábol jsem už dlouho neslyšel, Připadá mi, že autor má z někuřáků nějaký obrovský mindrák a tak si ho prostě vylil na jeho blogu. Je to sice snůžka neskutečně vtipných ,,argumentů,, a blábolů, ale věřím, že svůj účel to splnilo, autor si poplakal jak jsou na něj všichni zlí, vzal si prášek na uklidnění a konečně mohl v klidu usnout.;-D;-)

7 16
možnosti
HF

Pracuju v hotelu a máme tu stavebně oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky. V té kuřácké části je ale prakticky pořád plno, i přes obědy, jen výjimečně je to naopak. A většina číšníků a servírek, co znám, jsou stejně kuřáci - a že jich znám hodně - tolik k diskuzi o nároku na nekuřácké pracovní prostředí. Mně osobně nevadí jít do nekuřáckého podniku, pokud tam třeba dobře vaří nebo mají vynikající pivo, nebo pokud jdeme celá rodina i se synem. Ale pokud půjdu sama nebo s partou přátel večer posedět, rozhodně chci jít do kuřácké hospody, kde si u piva v klidu zapálim. Když vy, militantní nekuřáci, nechcete smrdět, tak do kuřáckých hospod jednoduše nechoďte, nikdo vás tam nenutí chodit. Stejně jako vegetarián nepůjde do steakhousu. A dost, jdu si zapálit R^:-P;-D

13 6
možnosti
MP

Porotože stavebně oddělené prostory dělené na kuřáckou a nekuřáckou část jsou od začátku hloupý nápad, je to akorát šikana provozovatelů restaurací. Hloupý nápad je top proto, že společnost, která se jde bavit, se v takové restauraci nerozdělí na kuřáky a nekuřáky.

4 7
možnosti
PN

autor opomenul jednu vec - ze nekurak nemusi chtit hledat nekuracky provoz. ze to mozna neni v jeho seznamu veci, ktery by vubec mel delat. at se namahaji kuraci, chudinky, a jdou na chvili smrdet ven.

9 7
možnosti
JP

fajn ... ja jako fanda a majitel jiz nekolikateho vozu znacky tyoyta nechci hledat autosalon, kde me prodaji noveho landcruisera ... neni to na mem seznamu veci, ktere bych vubec mel delat, a durazne pozaduji, aby me toho landrcruisera prodali i v salonu skodovky, ktery mam hned pres ulici. at se pro zmenu chvilku namahaji skodovkari, ja mam PRAVO na svoji tyoytu.

12 1
možnosti
TK

Už dlouho jsem se tak nepobavil, jako v této diskuzi.;-D Zoufalí závisláci se pokoušejí ze svých očouzených mozkových závitů vyždímat jakýkoli argument aby obhájili svoje nezadatelné právo se kdykoli a kdekoli veřejně intoxikovat, udržovat otevřený oheň a nesnesitelně smrdět. (Dokonce tady Barborce pode mnou nevadí, že smrdí kouřem jak poslední bezdomovec , ale těžce jí ubližují děti, které se po ní sápou svýma špinavýma ručičkama.. to mě fakt dostalo ;-D)

Jak by se vám milí kuřáci líbilo, kdyby si vedle vás sedl v restauraci čmoudem smrdící chlápek, v plechovce si zapálil PET flašku a zasmradil celou místnost? Velmi pravděpodobně byste požadovali, aby s tím smradem okamžitě opustil podnik. Jenže to vaše kouření je TO SAMÉ, jen je vás víc, než úchylů, co je baví fetovat dým z PETek.  

Jinak kampak se nám asi poděl dobrý zvyk, kdy v restauracích se alespoň v době jídla nekouřilo. :-/

Tendence v civilizovaném světě je jasná, na veřejných místech nemá kouření co dělat.

Ale od tohoto světa my jsme příliš daleko na východ.. 

Zdravím všechny závisláky naším militantním pozdravem "Normální je nekouřit." a "Smrdí, smrdí, smrdí." :-P

11 13
možnosti
JP

JEDINYM clovekem, ktery ma co kecat do toho, jake legalni sluzby a cinnosti se mohou provozovat v jeho hospode, je majitel ... a to proste proto, ze je to jeho hospoda, jeho prachy, ktere do ni napchal, jeho zodpovednost, pokud takove podnikani nahodou nedopadne, a tedy vcelku logicky i jeho rozhodovaci pravomoc, vy jako host muzete takto nastavene podminky bud akceptovat, nebo tahnout ku fsem marxum.

8 4
možnosti
Foto

neříkám, že k životu nutně potřebuji kouření v hospodách, ale když už, tak ať mám na výběr...na výběr mám a pokud je někde nějaké místo s dětským koutkem a přesto se tam může kouřit, tak to je jenom idiocie majitele a ne těch, kdo si v kuřáckém prostoru dovolí kouřit...mnohem víc mi vadí skřeky malých harantů, které si rodiče neumí vychovat, nebo tlouštík, co si ve vlaku vytáhne tvarůžky, nebo bezdomovec, po kterém smrdí celé nádraží...

11 2
možnosti
TK

A vy plánujete mít haranty vychované? Podle toho, co tu píšete, tak spíš žádné, co?

1 9
možnosti
MZ

Autor je zřejmě jedinec, kterému kouření dokonale vyudilo mozkovou kůru. Jeho argumenty jsou egoistiké a hloupé zároveň. Budiž, v hospodách IV. cenové a v barech/pivnicích, ať se klidně kouří (tam nikdo rozumný s dětmi nechodí), ale když jdete s rodinou a dětmi do restaurace, kde dáte za oběd hodně přes 500 Kč a navrch kvůli vedle sedícím závislákům budete všichni smrdět jako uzená makrela, jde o problém, který se holt musí řešit natvrdo, byť to může někdo považovat za ohrožení jeho podnikatelského zájmu, potažmo svobody. Neboť, jak říká známé pravidlo, moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda jiného.;-€

6 11
možnosti
OK

On vám někdo brání svobodně odejít? Protože, pokud hospoda není nekuřácká, tak je kuřácká a pokud vám to vadí tak tam nemáte chodit. ;-) Ten člověk co sedí vedle a pokuřuje si tam přišel třeba právě proto, že o sto metrů dál by si to v nekuřácké restauraci dovolit nemohl.

13 2
možnosti
OK

Kdyby to prošlo to by byl fail. Člověk by šel na pivko do hospody a připadal by si jak v nějaké cukrárně, dík nemám zájem (a to jsem nekuřák). Pokud se někomu hnusí zahulené podniky tak ať do nich neleze, furt má možnost otevřít si lahváče doma (pokud v okolí není nekuřáckej podnik)

8 1
možnosti
MS

A tohleto je pravda o které vím už přes deset let, jen to všichni tají a všeumělci zastánci tady budou tvrdit opak:  "zvýšený výskyt rakoviny nemá nic společného s tabákem, ale je důsledkem jaderných pokusů v Nevadě ve čtyřicátých a padesátých létech minulého století; aby se vláda vyhnula soudním žalobám, potřebovala najít obětního beránka. Ukazuje se, že to, co zabíjí, není kouření, ale přestání, je prokázáno, že ti, kteří přestali kouřit, mají větší šanci dostat rakovinu plic"

9 6
možnosti
MS

Tak a mínus mám zase od nějakého důležitého nekuřáka, který není schopen ověřit fakta, jen naslouchat stádu ovlivněných ovcí. A co třeba toto?  "Nekouřitje prý výhodné pro stát, který tak ušetří na zdravotních výdajích, a tentonesmysl opakují politici, novináři i valná část veřejnosti. Překlad donormálního jazyka zní - „stát hradí léčení svého dobytka“. Zdravotní péči všakneplatí stát, ale skrze stát sami lidé. Nevyčítejme proto nikomu kouření, pitíalkoholu, přejídání, nebezpečné sporty či jiné rizikové činnosti, kterézatěžují rozpočet zdravotnictví, když jsme všichni povinni, i proti své vůli,tento systém využívat." MF Dnes,19.05.2005 - VILÉM BARÁK - str. 08

8 2
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.