Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

Korán 4:34

Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký.

13 0
možnosti
SS

Plus prectete si nazory znalcu/vylkadacu koranu a haddithu ...

6 1
možnosti
JK

Upřímně, ani nechci chápat Vaše "chápání". Paní Týcová by jistě byla ženou jiné kultury, ale zřejmě jste si neráčil všimnout, že některé ženy "té kultury" pochopily, že nejsou méněcennějšími než muži a nechtějí být otrokyněmi nebo služkami - jsou stejně jako muži - LIDMI. A často za takový názor zaplatily i životem. To jsou takové ty oběti, které mají na svědomí fanatici a je jedno zda náboženští, nebo politického směru...

Vaše přirovnání nezletilému dítěti je ovšem soda.... Ty ženy jsou totiž DOSPĚLÉ! Já rozdíl mezi tím, když plácnu dítě, (které se teprve učí poznávat svět a není schopno se samo o sebe postarat, protože je to prostě DÍTĚ) které např. po předchozím varování vběhne do silnice a tím, když muž plácne dospělou svéprávnou ženu, protože se mu zdá netrsá jak on píská, fakt vidím! A i u toho dítěte může být ta hranice, kdy už to je týrání, tenká a  to "podřízené postavení" je diskutabilní, jde-li to z Vaší klávesnice, s ohledem na to, co jste schopen napsat a "chápat"...

20 0
možnosti
JK

omluva, patřilo pod příspěvek p. Poláka ze 17:58.

7 0
možnosti
RH

Citovaný autor cudně pomlčel, že ona "větvička na čištění zubů" je tolerována až do průměru palce.. :-/

23 0
možnosti
SS

Treba maji vetsi zuby ... ;-D

20 1
možnosti
Foto

Tak Arawi vlastně připouští, že v Koránu pravidlo o bití žen skutečně je... to by mohlo vzít vítr z plachet některým "popíračům". Ale musím uznat, že takový výklad (bití kartáčkem) jsem ještě neviděla ;-D Zatím je to "jen" kartáček (i když to určení "kde je její místo" je fakt extrémně ponižující), potom bičík a nakonec pěsti...

25 0
možnosti
PS

Komunizmus je duševná porucha. Keď si tento fakt uvedomíte, mnohé sa vyjasní :-)

20 3
možnosti
SS

A moralni porucha tez ... :-P

15 2
možnosti
Foto

Víte, já osobně s nadřazenou rolí muže ve vztahu muže a ženy nesouhlasím, ale to opravdu ještě není totéž, co psychické a fyzické týrání. Je naprosto evidentní, co si čtenář pod slovy "schvalování psychického a fyzického týrání" představí - a rozhodně to není schvalování "mlácení" kartáčkem na zuby.

3 30
možnosti
MK

Jakým kartáčkem na zuby?

Přál bych Vám vidět záda Arabek a Peršanek, kterým se podařilo útéci z jejich zemí přes ambasády zemí jako Itálie, Německo atd do Kanady. Vy prostě ve svém článku melete o čem nic nevíte s touhou napadnou Lukáše. Nic více a nic méně. tečka

33 2
možnosti
IH

Podle mě je v naší kultuře nepřijatelné jen to, že muž má právo upozornit ženu, kde je její místo a že je mu podřízená. Podle našich zákonů jsme si rovni a žena muži podřízená není. Reportáž jsem viděla, ta paní mi přišla sice švihlá, nicméně z výroku p. Alráwí a jak tam ukazoval ten kartáček na zuby jsem byla v šoku. Neumím si představit, že by můj muž za to, že jsem s ním v něčem polemizovala nebo šla s kamarádkou na víno, vzal kartáček na zuby a symbolicky mě sešvihal. To by možná bylo přijatelnější, kdyby mě začal fackovat, to bych mu to prostě vrátila a tečka. Pan Polák se snažil celou situaci zlehčit.

22 0
možnosti
MD

Je to polemika nad nam vnitrne cizi kulturou, vnitrne cizim nabozenstvim. Doufejme, ze tento stav naseho odcizeni teto kulture setrva co nejdele.

15 3
možnosti
Foto

Jenže pan Polák ve svém článku explicitně píše, že nechce věnovat tématu postavení ženy v islámu (a přestože to opravdu nedělá, vy se tváříte, jako byste s ním na toto téma polemizoval), ale pouze prokazatelně lživému článku pana Lhoťana. 

Jednoduše: Alráwí byl v televizi konfrontován s preskriptivním citátem ze svaté knihy, který je v rozporu s moderními pravidly morálky. On na to zareagoval tak, jak to dělají věřící všech náboženství (a ne, vážně neexistuje náboženství, jehož svaté knihy by byly v dokonalém souladu se současnými mravy) - interpretoval jej tak, aby jej rozmělnil. V Koránu je psáno "bijte je" a Alráwí dodal, že to bití má zkrátka tak specifická pravidla (na nichž se shoduje řada ulemá, nejde o něco, co by si v zoufalosti vymyslel sám), že se v posledku o nějakém násilí ani nedá mluvit.

Z ateistických pozic takové argumentaci můžeme zcela oprávněně leccos vyčítat, ale rozhodně z toho nemůžeme vyvodit, že Alráwí PODPORUJE DOMÁCÍ NÁSILÍ, což je přesně to, co napsal pan Lhoťan, a proto za to dostal sodu od pana Poláka.

5 31
možnosti
Foto

V podstatě váš blog nepřispívá do žádné probíhající diskuze, blog pana Poláka jste vlastně jen využil jako odrazový můstek k tomu, abyste nás seznámil se svým pohledem na problematiku domácího násilí v islámu. Mrzí mne ovšem, že jste zároveň s tím nepřímo posvětil lživý a pomlouvačný článek pana Lhoťana, jehož účelem není kritizovat islám, ale očernit pana Alráwího (pokud tedy náhodou v jazyce vašeho kmene "rozebírá interpretaci" ve skutečnosti neznamená "překrucuje výroky").

5 24
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.