Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

No tak aspoň takto:

Mírové meditace v OSN

V dubnu roku 1970 založil na pozvání třetího generálního tajemníka OSN U Thanta pravidelná meditační setkání Mírové meditace při OSN pro pracovníky a velvyslance ústředí OSN v New Yorku[5], které vedl po dobu 37 let dvakrát týdně až do své smrti.[6] Jako jedna z mnoha nevládních organizací působících při OSN pořádala zde tato skupina i další kulturní akce a byla vedena pod názvem Sri Chinmoy: Peace Meditations at the United Nations. Při příležitosti 50 výročí OSN, vyšla kniha promluv z těchto setkání The Garland of Nation Souls.[7]Podrobné programy všech aktivit byly zaznamenány v měsíčníku nazvaném Meditation at the United Nations[8]. Moto meditační skupiny "Věříme a zastáváme názor, že každý člověk má schopnost dosáhnout Vrcholné Pravdy. Také věříme, že člověk nemůže zůstat navždy nedokonalým. Každý člověk je Božím nástrojem. Každá duše začne ve zvolenou hodinu naslouchat vnitřním příkazům Boha. Naslouchá-li člověk Bohu, promění se jeho nedokonalosti na dokonalosti, jeho nevědomost na poznání, jeho hledající mysl na odhalující světlo a jeho nejistá skutečnost se promění na vše uspokojující Božskost."[9]

wikipedia

0 0
možnosti
JR

J71a68n 17R88á13ž

15. 6. 2013 7:49

Autorem, někdo vyznává učení Jana Husa, které mělo katastrofální následky nejenom pro naši zemi, někdo propadl utopii Karla Marxe, jiný se shlédl v Srí Chimnoe nebo Rossi Kaisena. Proč Vám to vadí,jste-li pevný ve své víře?

Mně osobně se nelíbí učení guru Havla,ale to neznamená, že bych zatracoval jeho žáky!

P.S. To že druhý vyznává jinou víru, neznamená,že je špatný člověk.

2 2
možnosti
PS

P37e83t62r 70S45k57á92c83e48l

16. 6. 2013 14:39

Souhlas. Každý by se měl rozhodovat v souladu se zdravým rozumem. Autorovi článku děkuji za jeho názor. Doposud jsem o zmiňovaném učenci znal jen tohle:

"Nesnaž se změnit svět,neuspěješ. Zkus svět milovat. Hle svět je změněn, změněn navždy." >SríChinmay.

Což má logiku. Ale stále taky platí:

Matouš  12:33     |  Zasaďte dobrý strom, i jeho ovoce bude dobré. Zasaďte špatný strom, i jeho ovoce bude špatné. Strom se pozná po ovoci.

Ano, poznáme je po ovoci.R^

1 0
možnosti
Foto

J93a86n 83R57ý60z40n47a38r

13. 6. 2013 11:36

Pane evangelík a co říkáte na skutečnost, že jezuitský "profesor" university Karlovy katolík  Tomáš Halík se vyznává z úcty ke sv. Bellarminimu - jezuitskému kardinálovi svatořečenému v r.1930 za rozsudek k upálení astronoma Giordana Bruna?

Může být takovýto pomatenec ještě v 21. století universitním profesorem na sekulární universitě?

A co vy jako evangelík říkáte na evoluci a její výuku?

8 6
možnosti
Foto

To je na věřících to krásné.

Když něco prohlásí nějaká náboženská autorita, tak o tom, že to může být nesmysl či přímo zločin jejich věřící nepřemýšlí, ale okamžitě tomu uvěří a poslechnou tuto autoritu.

Krásný příklad je nyní s podporou katolíků veřejné propagace homosexuality, protože jim  jejich náboženské autority nakukaly, že bojují za svobodu akademického projevu. A křesťané zde na blogu to zbaštili i s navijákem a bojují za tento nesmysl.

Že jsou trochu soudným lidem za šašky jim jaksi nedošlo.

2 8
možnosti
Foto

J14a58n 28R80ý85z23n82a57r

13. 6. 2013 11:31

Křesťanských fanatiků už bylo skutečně dost. Navíc si hoši křesťanští navzájem protiřečíte. Co jeden bigota toleruje, druhý proti tomu bojuje.

Teolog Hans King říká,že má úctu k čínské medicíně, Grygar a pastorační centrum pražské diecéze ji označuje za nabezpečnou pověru.

A přitom je čímská medicína naprosto respektována světovou zdravotnickou organizací.

Pokud si tedy tu sochu Srí Chinmoe zaplatili a je legálně postavena, ať tam stojí.

Ale proč ještě stát financuje ty nesmysly vyučované na teologických fakultách našich universit?

Kluci a holky křesťanský dosti jste to přehnali. To co se vám bude vracet vás asi nemile překvapí.

5 4
možnosti
JB

Prakticky jste nám sdělil váš ortodoxně-fanatický názor. V tomtočlánku není žádná podstatná informace. Už roky se jistá „banda duchovních kněží a teologů“snaží napsat něco špatného o různých duchovních učitelích, kteří nenáleží k jejich církvím. Někdy jdou tak daleko,že v článcích nenapíší, ani základní údaje správně. Prostě je potřebanapsat něco negativního, nějaký ten bulvárek. Je škoda, že se tito lidé tak mocsnižují a ubližují především církvím ve kterých jsou (a kde jsou i slušní lidé). Přitom neříkají žádné oficiální stanovisko těchto organizací.Upřímně je mi vás velmi líto. Pokud máte nějaký problém a zdá se Vám, že jstebyl v minulosti někým poškozen, tak to řešte jako člověk. Možná by jste sez toho evangelia také někdy mohl něco naučit a použít to ve svém životě. Nenávisttotiž spaluje především toho, jenž ji vytváří. Upřímně, knížku kterou jstedoporučil, lidem doporučuji také. Jen bych ji jen nazvala „Kam vás může dovést slepánenávist“. Já ji četla a díky ní jsem se začala zajímat o duchovní učitele v širšímměřítku. Takže nedělejte z nás ovce. A duchovní učitelé? (Guru), tímmyslím Buddha, Krišna, Ježíš a i třeba Sri Chinmoy. Nebo snad křesťané nenazývajísvého mesiáše „učitel“? Nedělejte tady z toho středověk! Nebo budeteněkoho upalovat?:-/

3 8
možnosti
Foto

Víceméně všechna náboženství a náboženské sekty jsou obchodníci s deštěm.

Srí Chinmoy však po mně na rozdíl třeba od katolíků nic nechce, takže je mi v podstatě jeho náboženství putna.

A kdyby smíchal Dalajlámu s Werichem, tak je mi to též putna.

Jestli se nějaké ovečky nechají nachytat na jeho náboženství je to podobný problém, jako když se jiní lidé nechají nachytat na jiná náboženství, třeba katolické či evangelické.

Tato náboženství též dokážou svým ovečkám vymýt mozky k dokonalosti, kdy nyní křesťané horují pro veřejnou propagaci homosexuality, což mi může být putna, ale není mi putna pan profesor Putna, kvůli kterému je zostuzeno jméno Karlovy University a naší vědecké obce u nás.

Ale ta socha se mi docela líbí, i když už zítra určitě zapomenu jak se jmenuje.

3 9
možnosti
MP

Srí Chinmoy po vás nic nechce především proto, že je po smrti a nic po vás nechtěl, protože žil v Americe a náš stát mu nic neukradl.

Křesťanské církve v ČR nechtějí nic po vás, ale po státu, který je okradl. Než zase začnete omílat, že to budete platit vy ze svých daní, tak si připomeňte, že jste celá léta parazitoval na cizím, což vám nebylo trapné, ale teď, když se toho máte vzdát, vřískáte, že jste nic neukradl? Jestliže „tato náboženství též dokážou svým ovečkám vymýt mozky k dokonalosti“, řekl bych vašimi vlastními slovy, že to naopak vám vymyli k dokonalosti mozek komouši.

4 2
možnosti
RJH

Dobrý den všem, díky za příspěvky, stíhám jen krátkou hromadnou reakci:

Je mi líto, že jsem se dotkl tolika citlivých duší, ale pokud si k problému něco nastudujete (monografie religionisty a předního odborníka na sekty u nás Tomáše Novotného z r. 1999, přehledové publikace dalšího religionisty, zaměřeného rovněž na sekty a nové náboženské směry Zdeňka Vojtíška), zjistíte, že Srí Chinmoy JE (tedy byl) velmi problematická osobnost náboženského světa, jeho činnost provázela sektářská fanatická oddanost Guru (ta s sebou vždy přináší patologické jevy a je destruktivní pro osobnost následovníků), a dočtete se i zajímavé podrobnosti o tom jeho všeumělství. Takový v lepším případě pouťový šarlatán a v horším případě lump by, alespoň podle mého úsudku, sochu v Praze mít neměl. Pokud má ovšem někdo jiný názor a tenhle styl osobnosti mu vyhovuje, brát mu to nebudu.

11 2
možnosti
PU

Škoda že jste si nedal tu práci a něco konkrétního z těch zmiňovaných publikací do vašeho textu neuvedl.

1 1
možnosti
RK

A jakou sochu byste tam radši viděl? Nějaký křesťanský hochštapler a šarlatán by byl v pořádku? ;-D;-D;-D

2 9
možnosti
MS

Máme své české guru, kteří se těm zahraničním plně vyrovnají. Například by tam mohl stát Nadsamec Jára!

8 1
možnosti
PU

Váš článek se opírá pouze o váš názor (averzi) a tvrzení nějakého drogově závislého magora. Jako by jich mezi (věřícími) křesťany také nebylo dost, včetně silných narkomanů a mentálně labilních jedinců. Více tolerance by vám neuškodilo.

3 8
možnosti
JK

Byl jsem na jeho koncertě. Je to přesně tak, jak popisuje autor v blogu.

4 1
možnosti
Foto

To co píšete, můžete napsat o komkoli - napsal jste totiž pouze sbírku vágních řečí, bez důkazů, které podsouváte Vašimi tvrzeními.

Netvrdím, že to je tak či onak... ale píšete pouze Váš názor bez jediného fakta. Hodnověrného a ověřitelného.

Takhle stačí jméno Chomnoy nahradit jiným jménem a zas tak velký rozdíl v tom nebude.

7 12
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.