Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokládám všechny tyhle programy za příležitost pro vylulané jak přijít k penězům.

5 2
možnosti
TS

Kvalitní informace, jako vždy :) R^

6 0
možnosti
DK

Jedna z veci, ktere lidi na pseudoneziskovkach (princip, ktery v clanku zminujete ohledne povolani remeslniku rozhodne nijak nesouvisi s neziskovosti, naopak je ciste komercni) stvou, je jejich postoj. Neziskovky zaujaly takovy postoj, ktery je proti jakemukoliv pokroku reseni problemu, protoze pri integraci Romu se bez represe NEOBEJDETE...jeste jednou NEOBEJDETE...Nikdo na svete mi nenamluvi opak, protoze situaci okolo Romu velmi dobre znam. Pseudohumaniste rvou, ze politici nic pro integraci Romu nedelaji, ale kdyz se objevi schopny politik, ktery se snazi s tim neco delat, je oznacen za rasistu a pseudoneziskovky proti nemu broji, spojuji se a utoci na nej...Je to logicke, nechteji aby byl problem jednou vyresen a oni tim prisli o kseft. Pokud budete pokracovat v tom, co delate, mate prakticky jistotu, ze budete mit stejnou praci za 5, 10 nebo 200 let, protoze doucovani, krouzky a zajmove aktivity nikdy nedokazi systemove vyresit ten problem, ktery s Romy je a bude...

6 1
možnosti
PK

P58a14v70e28l 51K18u66r73a13l

19. 9. 2013 18:52

Bez represe (a pokud možno rychlé a bolestivé represe) se neobejte při integraci i toho nejspolečenštějšího vlka do smečky.

3 0
možnosti
PK

P43a76v46e14l 78K73u80r40a66l

19. 9. 2013 17:26

A jaké jsou měřitelné VÝSLEDKY těch neziskovek?

Já žádné nevidím. NIKDE. A pokud už tak je to maximálně na úrovni jedinců což je výsledek absolutně neodpovídající vynaloženým nákladům na ty neziskovky.

Co je třeba udělat je povinně v okamžiku kdy se veřejné peníze rozdávají stanovit exaktně kritéria hodnocení úspěšnosti projektů a pokud jedno jediné kritérium nebude někdy v nějaký čas splněno má být projekt označen za selhání a zadokumentován aby se už nikdy v budoucnu na podobný pokus už nikdy v budoucnu nevydala ani koruna.

9 0
možnosti
Foto

Dobrá. V tom případě by byly bez dotací nejen integrační programy, ale i léčebny pro psychicky nemocné, stacionáře, léčba závislostí a vůbec všechno, kde se pracuje s lidskou psychikou jako nezávislou proměnnou veličinou. :) Nerada to říkám, ale tohle prostě nezměříte. Nicméně pokud by jste chtěl měřitelné výsledky těch neziskovek, co dělají integrační programy a ne etnoemancipaci, tak se prosím podívejte třeba do oblasti humanitární pomoci. Nejbližší vám pravděpodobně budou povodně ČR. Ty, které dělají integrační programy totiž zdaleka zpravidla nedělají jen toto ;-)

5 1
možnosti
Foto

Není co dodat. Pěkný popis integračních programů, které dnes spousta lidí zaměňuje s etnoemancipační cestou. Což je asi i vysvětlením, proč když existují stovky organizací a tak dále a tak dále. Tyto programy, které popisujete rozhodně neprovozují stovky organizací. Řádově maximálně desítky a to bychom se možná ještě vešli do padesáti:)

4 1
možnosti
OF

Děkuji za pěkná článek.:-P

2 1
možnosti
LZ

Proč tedy nastávají bouře ve městech a místech, kde se vyskytuje romská menšina mezi majoritní většinou. Když už ty organizace takhle krásně pracují s mladými cikány, proč jsou pořád víc ovlivněni rodinnou tradicí, jsou drzí a sprostí. Proč?! Proč ta práce není nikde vidět, tedy alespoň v Budějovicích ani v Nuslích to nevidím. Když je někde pár romů pohromadě, je lepší přejít na druhý chodník. Na dětských hřištích je to ještě markantnější. Někde je asi chyba.:-/

8 0
možnosti
MP

Chudí lidé byli v každém režimu, v minulém se o něm nemluvilo. Příčina je skutečně ve štědrém sociálním systému. Zítra připravuji článek o tom, že vyřešení cikánské otázky je velmi snadné, ale bohužel málo lidí na to přistoupí.

6 0
možnosti
MP

Za 24 let  600 neziskovek. Jak je možné, že situace je stále stejná? Chodí všechny děti do školy? Učí se všechny děti? Znají všechny děti hygienu? Chodí všichni cikáni do práce? Je možné, že těchto 600 neziskovek za 24 let převychovalo možná jedno promile cikánů, ale nic víc. Proč není problém s Vietnamci? Vzhledem k skutečné "efektivitě" by se měly ihned všechny tyto organizace zrušit, vůbec nic by se nezměnilo, jen by se ušetřily stamiliony ročně!!!

13 2
možnosti
Foto

30 let boje s HIV a pořád se na něj umírá. Kondomy propíchat, osvětové letáky spálit!

6 5
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.