Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Proč by měl být rozptyl 200 let na dvou tisících nějak špatně? Když člověk vezme v úvahu všechny ty efekty, které měření znesnadňují... 

Ten druhý argument - pergamen se používal už 200 let před Kristem, například v Řecku. 

Bez ohledu na všechno ostatní, vaše argumenty mě nepřesvědčily.

0 0
možnosti
RJH

500 let... Představte si paleografa, který by nevěděl, zda daný text napsal Jan Hus nebo Jan Neruda. Zmiňujete-li se o měření, máte asi na mysli hmotný průzkum, o něm jsem nemluvil.

Pergamen byl znám už dlouho, ale kodexy vznikají až později.

1 0
možnosti
Foto

Přemýšlím nad tím, proč jsou teologicky vzdělaní lidé, alespoň v diskusí tady na blogu, často tak arogantní a hulvátští... Buď nedávali pozor ve své škole oni, nebo já v té své...

0 4
možnosti
OK

O93t33t94o 69K67ö30s98t78e27r

19. 5. 2014 16:26

Pane Kroupo, Vladimíre, KDE byl pan Hřebíček hulvátský? Vám asi jen vadí jeho kritické připomínky směrem k Vám, že? Ale to můžete říct na rovinu, jste přece chlap. No ne?

4 0
možnosti
MK

Nevím, kde jste to vzal a nebudu po tom pátrat. Jisté je, že jste nečetl základní prezentaci  a směřování klubu Sysifos. Chtěl jste napsat článek, budiž. Ale členové klubu si zapověděli kritický pohled na náboženství, takže pokud jste něco četl, nebylo za klub jako takový.

Nezastávám se jich, nemám je rád, napsal jsem zde na ně hanopis s názvem klubu v titulku.

0 0
možnosti
RJH

Nemusíte pátrat, kde jsem to vzal, píšu to už v úvodu článku a pak ještě asi pětkrát.  Jde o facebookové stránky, které ovšem Klubu evidentně patří, jednoznačně se k němu hlásí a tváří se "jako jeho". V kulturních společnostech bývá zvykem, že facebookové stránky jakékoli organizace obsahem s její činností korespondují a jsou zástupcem organizace spravovány.

2 0
možnosti
OK

O63t43t73o 43K82ö73s18t32e10r

19. 5. 2014 15:55

Ovšem zapomínáte, milý kolego, že uvnitř zeměkoule je ještě jedna, mnohem větší než ta vrchní. :-)

(já vím, už jsem to psal jinde, když ono je to tak kouzelné)

5 0
možnosti
Foto

Hele...jestli ono to nebude stejné, jako kdykoliv jindy... na hloupé lidi a fanatiky víry či "nevíry" prostě narazíš všude :)

2 0
možnosti

Typický teologický blá*ol.

0 2
možnosti
Foto

Tak nevím. Členem výboru Sisyfos je Jiří Grygar  hlásící se ke křesťanské víře. Který zastává názor, že mezi vírou a vědou nemohou vznikat rozpory, a že rozpory naopak zákonitě vznikají mezi vědou a pavědou a mezi náboženskou vírou a pověrami Citace z Wikipedie. Asi tak nějak nemůže za ostatní příznivce skeptiků, nebo jsou všichni stejní?:-)

1 2
možnosti
RJH

Je mi jasné, že Grygar s tímhle nemá mnoho společného (ostatně už v úvodu jsem to zmínil). Nicméně Sisyfos by se měl v takovém případě ohradit, že z nich někdo pod jejich vlastní hlavičkou dělá blbce.

4 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.