Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

tomtop

3. 9. 2010 12:57
a budoucnost ?

mě by ze všeho nejvíc zajímala budoucnost. Nepochybuji o tom, že je islám v radikální podobě zneužíván pro politické i finanční cíle a nemálo lidem (islamistům především) to zamotá hlavu ... Je mi jasné, že žádná forma civilizace není ideální ... každá má své blbce a potentáty, to je jasné, ale civilizace ovládaná přes náboženské cíle se dá daleko lépe zmanipulovat k válkám apod. . My jsme si prošli v minulém století 2 sv. válkami a i obchodníci pochopili, že v klidu kvetou obchody nejlépe ... a přestali podporovat války na území evropy. Jinde bohužel ne a to se možná jednou přenese i k nám .... kdo ví. Naše zbraně se obrátí proti nám .. tak to bylo a možná i bude. Jen ti, kdo mají skutečně konflikty na svědomí, zůstanou v klidu a pohodě ...

0 0
možnosti
M

MasoxCZ

3. 9. 2010 13:02
Re: a budoucnost ?

Viz níže. "Radikální" je JEDINÁ možná podoba islámu.

0 0
možnosti
M

messenger

3. 9. 2010 12:19
Algazel vlastne vymyslel Matrix

ale bez modre a cervene pilulky :)

0 0
možnosti
A

Arne21

3. 9. 2010 11:41
No konečně

někdo trochu fundovaně osvětlil rozdílnosti ve vývoji křesťanství a islámu. Názory že islám potřebuje dalších 600 let aby dohnal evropu mě iritují. Kultury se vyvíjejí přece odlišně, na základě vlastní vnitřní koncepce a různých vnějších vlivů. V dnešním světě by se opravdu těžko hledal zpátečničtější a rigidnější systém než islám.

0 0
možnosti
KO

bramarbas

3. 9. 2010 11:28
Depresivně výstižné

Pořád ale existuje možnost, že dojde k řešení ve stylu závěru Čapkovy Války s mloky... :-)

0 0
možnosti
LS(

Lobo se (z)vrací

3. 9. 2010 11:20
Problém je v tom,

že první muslimy nikdo neházel lvům v aréně, tak jako první křesťany:-P

0 0
možnosti
OK

Coldboy

3. 9. 2010 11:16
Karma

Tak ono už logicky nejde předpokládat, že by se Islám, i kdyby právě zažíval svůj středověk, vyvíjel stejným způsobem, jako se v tomto "věku" vyvíjelo křesťanství. Náboženství a ideologie nemají nějaký standardizovaný vývojový harmonogram. Nechápu, proč tím lidé stále argumentují.

0 0
možnosti
M

MasoxCZ

3. 9. 2010 11:16
Naivní optimismus

Problémem islámu není jeho násilnický ortodoxní výklad, nýbrž to že to je jediný přípustný výklad. Vývoj islámu je z důvodu znění textu koránu uzavřen a ukončen a islám se tak nikam vyvíjet NEMŮŽE, protože to sám sobě zapovídá. Stačí si korán přečíst a každému kdo má oči k vidění to musí být jasné jak facka a Slunce nad hlavou. Jakékoli změny textu jsou přípustné pouze při splnění následujících podmínek: - je zakázáno text vypouštět, - nahrazení je přípustné pouze textem o stejném významu (změna je přípustná pouze jako přepis do současného jazyka). Pokud se autor změny textu pokusí o změnu jeho významu, korán jej označuje za kacíře a nařizuje jeho usmrcení. Z toho plyne, že jakýkoli umírněný výklad koránu je kacířství, které nařizuje ztrestat smrtí. Pokus o změnu znění koránu směrem k umírněnému výkladu je kacířství, a jediným možným výsledkem je usmrcení kacíře. Povinnost kacíře usmrtit má každý "pravověrný" muslim. Vše dobré čeho muslimové dosáhli mělo původ v předislámské Persii.

0 0
možnosti
JK

truepapas123

3. 9. 2010 11:05
Zajímavé čtení

karma

0 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.