Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Vážný

27. 4. 2011 13:30
smysl shromažďování

Zákon: Par. 1 odst 2.: Výkon tohoto práva slouží občanům k využívání svobody projevu a dalších ústavních práv a svobod, k výměně informací a názorů a k účasti na řešení veřejných a jiných společných záležitostí vyjádřením postojů a stanovisek.

Je otázka, proč policie vyklízí odpůrce, pokud má dojít též k VÝMĚNĚ názorů. Zákon nemá sloužit jen sebepropagaci někoho.

Policie by měla umožnit tuto výměnu tváří v tvář. A toho kdo začne mlátit, pak teprve sebrat a zavřít podle trestního zákona (nebo přestupkově potrestat). Hned by bylo jasné, kdo chce pokojné shromažďování. Přitom organizátoři by asi měli mít možnost požádat o vyvedení někoho, kdo nadmíru ruší (megafonem např.). Pískot a výkřiky by měli být přípustné - k tomu má organizátor výhodu aparatury... a je to součást diskuse...

0 0
možnosti
J

Judita2

21. 4. 2011 12:38
Karma mluví jasně

a není zvýšená pouhým klikáním, jak tady někdo tvrdí. Karmu zvýšíme, když na ni klikneme. Když se mi článek nelíbí, neklikám. Ale tenhle se autorovi povedl, rozvýřil velkou diskusi příznivců DSSS a každý si mohl udělat obrázek o této straně, ať už souhlasí nebo nesouhlasí s událostni v KrupceR^

0 0
možnosti
ŘV

macarát

27. 4. 2011 2:16
Re: Karma mluví jasně

Rozvířil.

A jo, já jsem karmu přidělil. I když s autorovým názorem nesouhlasím, myslím, že je dobře, že se o tom mluví.

0 0
možnosti
AT

machinechrome

19. 4. 2011 5:04
kdo vam

sem tu karmu naklikal pod tento nesmysl8-oRv

0 0
možnosti
KP

pk203@klikni.cz

18. 4. 2011 19:15
Pánbíčkáři

Pánbíčkáři mají na svědomí více lidí, než komunisté  s fašisty dohromady.;-O

0 0
možnosti
T

tyraelid

18. 4. 2011 13:28
Clanek plny nesmyslu a lzi.

Na jedne strane radne nahlaseny pochod politicke strany (byt se nam nemusi libit jeji nazev ani program, ale je radne zaregistrovana a tim je legitimni a jakekoliv oznaceni za fasisti, rasisty a nacky je tedy mimo misu), na druhe strane stovky kriklounu, kteri chteji pokojny pochod narusit a zastavit a na opakovane vyzvy policie se odmitnou rozejit a celi pak zasahu policie. Nevim co vam natom pripada k nepochopeni, zakony zaplatpanbuh plati pro vsechny stejne. Mimochodem co byste rikal, kdyby priste DSSS usporadala bez nahlaseni nabozensky pruvod v Krupce na dalsich mistech? Jako prvni byste kvicel aby je policie rozehnala. Vas clanek je demagogicky a nebojim se rict ze az hloupy.Rv

0 0
možnosti
MJ

nameless_one

18. 4. 2011 16:41
Re: Clanek plny nesmyslu a lzi.

Nelze nez rict... Ze mate naprostou pravdu. R^

0 0
možnosti
JH

Schmouddle

18. 4. 2011 11:22
ach jo

Nejsem přívrženec ani jedné strany, obě dvě považuju za stejnou levičáckou lůzu s krví na rukou (Je totiž úplně jedno, jestli má někdo na tričku Heinricha Himmlera nebo Che Guevaru), naprosto nehodnou mé pozornosti. Přesto obě strany mají v této zemi svá práva a povinnosti.

Povinností svolavatele demostrace je tuto nahlásit u příslušných úřadů, které opět podle zákona demostraci schválí nebo zakážou. Pokud je demonstrace schválena, není možné na místa a časy uvedené v hlášení svolat jinou demostraci či shormáždění občanů (bohoslužbu, koncert, výstavu, cirkus, cokoliv)

Na náboženská setkání se ohlašovací povinnost nevztahuje, avšak zbytek povinností ano. Tedy včetně té, že Police má právo takové setkání vyzvat, aby opustilo prostor, na který je ohlášena a povolena demonstrace.

V Krupce bylo náboženské shromáždění dle zákona vyzváno aby prostor opustilo. Když se tak nestalo, byli jeho účastníci vytlačeni. Policie se zachovala správně.

0 0
možnosti
JH

Schmouddle

18. 4. 2011 11:32
Re: ach jo

To, že si někdo myslí že tím,že je v právu může porušovat zákony je naprosto špatné a odsouzeníhodné.

To, že někdo zneužívá výhody, kterou zná zákon pro náboženská shromáždění, k prosazování svých politických cílů je snad ještě horší. To, co bylo v Krupce označeno za náboženské setkání, byla politická akce spojená s bohoslužbou, neboť si nedělejme iluse, že by se zrovna ten den přijelo modlit seskupení anarchistů a Romů 

Proto si myslím, že pro náboženská shormáždění by od této chvíle měla platit stejná pravidla shormažďování jako pro ostatní události, včetně demostrací. 

A tomu pánovi, co mluvil třesoucím se hlasem v TV, jak byl zásah Policie nezákonný, bych doporučil základní kurs komunikace (úplně z něho čpělo "jak nám to mohli udělat, vždyť my jsme ti správní hoši") a také nastudování shromažďovacího zákona (to aby nemluvil nesmysly před celým národem).  :-) 

0 0
možnosti
DN

Englishman

18. 4. 2011 11:08
Nevezmeš jméno Boží nadarmo

Účastníci one slavné ekumenické bohoslužby buď o tomto přikázání v životě nesmyšeli, nebo na přikázání kašlou. U Cikánů, kteří křesťané nejsou (jakási fasáda tam je, ale tou fasádou to končí) to nepřekvapuje. U duchovních ale ano. Rv

0 0
možnosti
MV

marka40

18. 4. 2011 12:16
Re: Nevezmeš jméno Boží nadarmo

R^Tak tohle je dost dobře vystižené. Ano - zde bylo skurečně zneužita jména božího.

0 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

18. 4. 2011 3:30
Vášně na pochodu.

Nemám rád takové,ani jinaké pochody,ale články jako je Váš,ačko-liVás chápu,považuji za kontraproduktivní.Bohužel takovéto akce vyvažují  pseudohumanistické chování jiných,kteří neměří stejným metrem všem občanům.Nelíbí se mi přehánění ani na jedné straně.  

0 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

18. 4. 2011 3:42
Re: Vášně na pochodu.

A ještě něco.Kdyby pseudohumanita v mediich a chování státu v těchto věcech nebyla,nemohlo by se v diskusi objevit tolik nenávistných reakcí na váš článek.Jestli-že se chování státu v tomto nezmění,jednou to,nedej bože"praskne".To je možná důvod zásahu.

0 0
možnosti
PO

pavlik12

17. 4. 2011 22:16
Slepice/vejce

Co bylo dřív? Pochod DSSS, jakkoliv se mi nelíbí, byl řádně ohlášen, pro jeho zákaz nebyly právní důvody a tím legalizován.

Že se pak pořádala bohuslužba přímo v jeho trase - to mi nikdo nevymluví že šlo o snahu pochod překazit nebo alespoň narušit. A může mi to 100x připadat jako fajn nápad.

Ale jednou z vlastností (spíše slabostí) demokracie je, že její výdobytky lze používat i proti ní. Takže policie zasáhnout musela a těžko říct jaké články bychom teď četli, kdyby udělala zde požadovaný opak. Strany DSSS a podobné mají bohužel ve svých řadách i dost kvalitní právníky, kteří myslím na právě popisovanou situaci netrpělivě čekali.

0 0
možnosti
M

Míra4.1

17. 4. 2011 0:08
Kam to spěje,

když se církve a jejich zástupci nechávají zneužívat anarchisty a kriminálními živly???

0 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.