Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

BigPep

2. 8. 2011 21:46
Nevěřím tomu hladomoru

Nejsem ani soudruh, ani komunista, ani stalinomil, ani nic podobného, ale tomu hladomoru NEVĚŘÍM. Nevěřím, že se tolik inteligentních lidí nechalo oklamat a nezdá se mi spousta dalších věcí. Třeba to, že na wikipedii je k celé této akci článek na možná 10 (slovy DESET) řádků, že na fotkách z Charkova vedle podvyživených mrtvol spěšně kráčejí zcela normálně živení lidé. Něco tam bylo, to je nesporné, Stalin byl parchant, to rovněž, ale ty milióny mrtvých budou nejspíš umně udělaná propaganda - tato doba potřebuje symboly zla, jako každá doba, a vítězem této volby jsou momentálně Stalin s Hitlerem, což má za cíl, aby občan to zlo už nehledal nikde jinde a spokojeně chrochtal v rytmu, který se od něj očekává!

1 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik IV

2. 8. 2011 21:51
Re: Nevěřím tomu hladomoru

Jestli umíte číst, uvěříte! Pozor, kbelík pod stolem!

http://www.databazeknih.cz/knihy/cerna-kniha-komunismu-41766

1 0
možnosti
S

stani.vial

2. 8. 2011 21:14
trefa

tolik negativního kejhání - evidentně se autor p.ravdou trefil do černého

1 0
možnosti
B

BigPep

2. 8. 2011 21:50
Re: trefa

Netrefil. Jde o typický výblitek modrosvazáka, který je dnes, 21 let o pádu skutečného komunismu, tím nejneohroženějším komunistobijcem. Naše civilizace má spoustu SKUTEČNÝCH problémů - nezaměstnanost, zadluženost, podřízenost bankám, imigraci z rozvojových zemí ... ale tito modrogerojové neustále buší akorát do dávno chcíplého komunismu a předstírají, že Grebeníček nebo Filip mají tytéž názory a postoje, jako měl Berija nebo Stalin. Klasická otázka by měla znít: komu si myslíš, že tím prospěješ, co??

2 0
možnosti
K

kanny

2. 8. 2011 20:52
"Pravda o sovětském Rusku" - a o Voskovci s Werichem

Dobrý den,chtěl bych tímto vyzvat autora tohoto příspěvku \"Pravda o sovětském Rusku" - a o Voskovci s Werichem\ Roberta J. Hřebíčka,aby se aspoň zde,protože citovaní V&W už nežijí,omluvil a i těm co SKUTEČNĚ o životě a díle a odkazu V&W něco VÍ.

A některým dalším přispěvatelům,kteří si NEDALI moc práce sehnat objektivní informace,trochu pomohu.Bude to narychlo,protože reaguji okamžitě a tak výčet podrobných informací,jako např. rok vydání knihy,datumy apod. neuvádím:

1.zpočátku umělecké činnosti to bylo spíše pro pobavení svých kamarádů (Vest pocket revue-odkaz třeba na Wikipedii)

a další hry v následujícím období už jako divadelníci

3 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik IV

2. 8. 2011 21:28
Re:

A kdo se omluví arm. gen, Píkovi, československému legionáři a bojovníkovi za svobodu? ;-(

1 0
možnosti
ZP

zzzdenek13

2. 8. 2011 20:34
Ne

Článek je psán s podezřením, že V+W o těch zvěrstvech věděli. Ale nejen oni byli oklamáni, to ať se autor porozhlédne po Evropě tehdejší doby a jejích umělcích. Umělci jsou vždy spíše trochu nalevo a V+W jistě byli. Ale pravda najevo vyšla a oni zaujali jasný postoj. Celý ten článek je neodborný, vrtá se jen ve forbíně (ale levicová nebyla to jen ona, ale i další filmy V+W), bez dalších souvislostí. Zcela klamné je pak tvrzení, že důkazy o stalinistických zvěrstvech byly světu známy. I řada západních zemí a pravicových politiků tehdy bohužel naletěla.

1 0
možnosti
VS

Astaroth

2. 8. 2011 20:14
utrpeni malickeho Petrusia

V nedavnem vydani casopisu Respekt byla ukazka z nejake nove knihy popisujici obecne masakry v oblasti vychodni evropy v 20. stoleti a byla tam hruzyplna prihoda, kterou volne ocituji: "hladovejici deti v sirotcinci si vyhledly a odchytly nejmladsiho Petrusiuse a ozdibovaly mu z tela kousky masa(neuvedeno zdali prsty ci kuchynskymi nastroji) a jedly je zasyrova, jakoz i ssaly z vzniklych ran jeho krev. I vyhladovely Petrusius sam si ozdibaval vlastni maso a jedl je".

Podobnou hruzu si nevymysleli ani autori horrorovych her z zesilevsich mest, jako Bioshock a zde je zpusobili pred nekolika desetiletimi kulaci, zapirajici urodu. Rv

0 0
možnosti

meduzka555

2. 8. 2011 21:06
Re: utrpeni malickeho Petrusia

kulaci zapírající úrodu? vy se mi zdáte! to co si Stalin vymyslel, nemohlo fungovat ani ve snu, lidi zapírali úrodu jen proto, že chtěli, aby jim taky něco zbylo, aby měli co jíst, všechna odvedená úroda šla do měst a na vývoz

2 0
možnosti
TP

assco

2. 8. 2011 19:26
jste hloupy, vy jste opravdu HODNE hloupy

Hodnotit cokoli zpetne 80 let bez znalosti souvislosti je projevem hlouposti a bavic hlouposti na druhou. tak tedy vas poucim. Pokud jste nikdy neslysel pojem velka hospodarska krize tak vezte, ze v Rusku byl hladomor ale ani v Evrope ci Americe byli lide kteri hladovelia zili v chudobe, jiste se to neda uplne srovnat ale doplnte si vzdelani a podivejte na Kvety zla. Doba byla zla a zatimco v Americe se to vedelo v Rusku se to tajilo. I Hitler dokazal mnoho lidi na dlouhob obelhat a udelat ze sebe zachrance Evropy. Cela, opakuji CELA umelecka Evropa byla v te dobe vyrazne levicova jednak proto, ze umelci jiz od prirody jsou vicemene levicovejsi ale take proto, ze v te dobe se zdalo, ze Sovetsky model je TA cesta pro spravedlivejsi spolecnost. V te dobe mimo jine neexistovala socialni davka. Neexistovala davke pro nezamestnane a ani duchody pro vsechny zamestnance.. Mimochodem prisla doba Hitlera a Werich byl zid. Divi se nekdo, ze mel pocit, ze prave Rusove jsou dobri spojenci?

4 0
možnosti
TP

assco

2. 8. 2011 19:35
Re: jste hloupy, vy jste opravdu HODNE hloupy

Ze jim to pozdeji doslo, ze Voskovec se odmitl vratit prave kvuli Rusum, to jste asi take nevedel. A vy je (mimochodem je znama historka, kdy policejni reditel volal Werichovi, ze na nej ma zatykac od Nemcu a dva dny ho necha v supliku pak si pro nej pojede a to (spolu s odvaznym pilotem, ktery letel i v mlze) mu zachranilo zivot a stejny zatykac na nej meli v 68 i Rusove a protoutekl do Vidne a vratil se az kdyz mu nakonec garantovali, ze ho tedy nezatknou, ale vratil se i kdyz mohl jet kamkoli a se svym jmenem zit kdekoli v pohode. A vy tu plivete na cloveka ktery nakonec zustal protoze byl predevsim slusny a ano i levicove zamereny a proto stale doufal v lepsi svet? Dal jste vsem na obdiv svou nekonecnou hloupost. To je vysledek vaseho blogu. Vazeny pane Nikdo.

4 0
možnosti
MBJ

Milovník Bzučavky jarovské

2. 8. 2011 19:09
Hmm... aneb bohuzel smutna ukazka

te hezke povahy umelcu... ten, kdo chtel hrat a tvorit, musel papkat ze stejneho koryta, proc by V+W meli byt vyjimkou?

2 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

2. 8. 2011 19:31
Re: Hmm... aneb bohuzel smutna ukazka

Běžte se vycpat!:-/Rv

Z jakého koryta podle vás V+W papkali za 1.republiky? To, že byli sociálnho cítění a v určité míře levicově orientováni, neznamená že by fandili bolševikům a jejich zvěrstvům, o kterých neměli v podstatě tušení.

1 0
možnosti
SHV

sir Humprey V.

2. 8. 2011 19:00
pro kaktusáčka

před 78 léty dokázal Stalin se svými inženýry "zářivé budoucnosti lidstva" zorganizovat právě na Ukrajině hladomor, během něhož podle odhadu historiků zemřelo nejméně 11 milionů venkovského obyvatelstva. Největší optimisté mezi historiky se zastavují u počtu 7 milionů obětí hladomoru. Proč takové rozdíly v odhadech? Stalin s jednomyslným souhlasem Ústředního výboru komunistické strany a za účinné pomoci ČEKY, tisíců milicionářů, ale i řadového vojska, naplánoval a bezohledně provedl rozvrat Ukrajiny. Potřeboval zlomit odpor zemědělců proti násilnému zavádění "sovětského modelu" kolchozů. Ozbrojené jednotky zabavily všechny potraviny i skryté zásoby, oblehly jednotlivé vesnice a nechaly hladem umírat obyvatele. Kdo se pokusil utéct byl zastřelen.

3 0
možnosti
SHV

sir Humprey V.

2. 8. 2011 19:00
Re: pro kaktusáčka

Dne 31.května 1933 jeden italský diplomat píše z Moskvy: "Hlad kosí tak nesmírné množství obětí, že je to zcela nevysvětlitelné, jak může svět zůstat lhostejným tváří v tvář takové katastrofě. Není pochyby že hlad pochází z organizovaného nedostatku potravin, kterým chce moskevská vláda zlomit odpor venkovanů. Moskevská vláda provedla naprostou rekvizici potravin, takže nikde nikomu nic nezbylo, na ukrajinském venkově chybí k přežití všechno. Každý pokus o vzpouru je utopen v krvi. A přitom pokus o vzpouru je jen zoufalý pokus o přežití. I v hlavním městě Kyjevě je vidět na chodnících mnoho mrtvol, obětí hladu."

3 0
možnosti
SHV

sir Humprey V.

2. 8. 2011 18:58
President Ukrajiny Leonid Kučma píše v poselství

ke Dni vzpomínky na tyto oběti: "Není to přehánění. Hladomor se stal národní katastrofou. Pouze v letech 1932-1933 zemřela pětina venkovského obyvatelstva Ukrajiny... Musíme to přiznat, byla to pečlivě naplánovaná genocida proti ukrajinskému národu... Komunistický režim nemohl přijmout, aby lidé žili svobodně a nezávisle na něm... Bylo třeba odstranit všechno. Lidé museli umírat hladem. Cena nerozhoduje. Rány byly zasazovány metodicky a bezohledně... Pro komunistickou ideologii nemá život jednotlivé osoby žádnou cenu... toto byly oběti, miliony obětí, přinesené na oltář "zářivé budoucnosti komunismu".

2 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.