Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DAVIDIANUS

14. 8. 2012 18:22
Nemohl by mít ten náš

aspoň z tělocviku ČTYŘKU ? Fandím tělocvikářům, lituji lenochy......

1 0
možnosti
HP

Lexamila Prozacová

14. 8. 2012 18:12
To sluvko zase je opravdu podivne,

asi mel Drahomir stesti na dobreho ucitele, vetsina lidi, ktere znam nemela telocvik nijak v lasce, i kdyz byli treba nadani a dokonce delali sporty mimo skolu. Dobry ucitel vsak dokaze divy, plati to o vsech predmetech. Kdo jede podle nejakych osnov a vnucuje vse vsem, nezajima se o zaky jednotlive, ale chce si to svoje oducit a vypadnout, nemuze pocitat se zajmem zaku. Jsem rada, ze na vysoke skole uz telocvik povinny nebyl....

4 0
možnosti
D

dieuetdroit

14. 8. 2012 16:57
ja

porad nechapu, kde se bere tech "spousty" nestastniku. Az na vyjimky - prilis otyle dite nebo po uraze, neznam nikoho, komu by telocvik vadil. Nikdy jsem nezvladla vymyk a splh na lane a taky z toho nemam trauma. Zato na tyci jsem byla ve splhu mezi nejrychlejsimi a nejbajecnejsi byla SS, kde jsme 4 roky stravili hranim basketu.

1 0
možnosti
VS

Astaroth

14. 8. 2012 17:27
Re: ja

Me u basketu zakazovali odchytit spoluhrace a povalit je za ucelem odebrani mice. A me oblibene rugby jsme nehrali nikdy ;-( Tak mne furt vylucovali, pac se mi nechtelo driblovat.

2 0
možnosti
KKN

knihkupectví knihy nevydává

14. 8. 2012 16:50
Karma - kdybyste to neportřeh

;-D

3 0
možnosti
MT

.MichaL

14. 8. 2012 16:43
pěkný,

něco podobného jsem už četl o většině předmětů;-)

1 0
možnosti
BP

morrigan

14. 8. 2012 16:36
Souhlasím a nesouhlasím.

Hodina tělocviku by měla být naplněná pohybem, k diskutování jsou vhodné jiné časy a místa. Ale pohyb by měl na začátku odpovídat úrovni žáků, a následně ji lehce, nenásilně rozvíjet. Pamatuju, že moje dcery měly nejradši tělocvikářku, která děvčata sice přiměla  běhat a posilovat, tu a tam i nějaké nářadí, ale kdo si netroufl na nářadí, nemusel, případně , když chtěl, tak mu učitelka vysvětlovala a pomáhala. Běhání bylo převážně kondiční klusání, žádné ostré sprinty bez rozcvičení. Posilování bylo vedeno , ve skupině pubertálních dívek, pod heslem "Za zadky krásnější".

3 0
možnosti
F

Faustino

14. 8. 2012 17:25
Re: Souhlasím a nesouhlasím.

Jedna známá byla nucena cvičit na kruzích s kterých spadla a zlomila si obě čéšky.

1 0
možnosti
JM

scort

14. 8. 2012 16:35
určitě máte pravdu

Ale jako vedoucí na dětském táboře mohu zodpovědně říci, že děti jsou na tom propastně hůře, než děti třeba před 10 lety, každý rok je znát. A pokud je tělocvik to jediné, co dostane děti ze židle k troše pohybu, tak jen více tělocviku. Samozřejmě tělocvik by měl bavit, ale určité cviky by měl zvládnout každý, kdo nemá zdravotní omezení. Z tohoto důvodu si myslím, že známky z tělocviku mají smysl, umožní vyniknou dětem, které jsou třeba méně inteligentní, ale sportovně zdatné. Já jsem nikdy nepatřil ke sportovně nějak moc zdatným jedincům.

1 0
možnosti
BP

bila pani

14. 8. 2012 18:18
Re: určitě máte pravdu

Rozhodně žádné dnešní dítě na tom nemůže být hůř než já před 20 lety. A tlustá jsem nebyla.

2 0
možnosti
MB

buxus

14. 8. 2012 16:31
Obávám se, že to máte nějaké popletené

Mícháte systémovou otázku, tedy zda mít či nemít na škole tělocvik, s kvalitou těch kteří mají předmět vyučovat. To je logický nesmysl. Není možné přece pochybovat o vhodnosti či nevhodnosti výuky českého jazyka, matematiky, fyziky či jiných předmětů jen proto, že někdo měl ve svém dětství na škole neschopnou a psychicky narušenou češtinářku, matykářku nebo fyzikářku. V takovém případě má smysl diskutovat o kvalitě lidí, kteří děti vyučují - ovšem míchat to  do diskuse o tom, které předměty měly být povinné, které nepovinné a které úplně zrušeny je holý nesmysl.

3 0
možnosti
RC

josefbad

14. 8. 2012 16:46
Re: Obávám se, že to máte nějaké popletené

souhlas. Protoze rada telocvikaru jsou jen vyslouzili vygumovani sportovci, kteri si mysli, ze to, co dokazali, dokaze kazdy. Staci se podivat na pravdila skolniho vzdelavani. Telocvik je jediny predmet, kde se zkousi to, co se neucilo. Napriklad vytrvalost. Je debilovina zkouset vytrvalost, kdyz telocvikar nevysvetli ditkum, jak ji dosahnout. Zrovna vytrvalost se musi dlouhodobe trenovat

12 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.