Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Jana S.

21. 8. 2012 21:12
Všichni se ohání demokracii a tolerancí, respektem atd

Ovšem to neplatí na křesťany. Na ty se může útočit, řvát, ponižovat. Před dvěma lety utíkali křesťané z Iráku. Západ je nepřijal, ale ,muslimy, s otevřenou náručí. Dnes Sýrie. Západ podporuje povstalce, ale ti vraždí křesťany. . Karikatura Ježíše je příkladem modernity. Karikatura  Mohameda je příkladem nesnášenlivosti.

3 0
možnosti
VS

Astaroth

21. 8. 2012 21:25
Re: Všichni se ohání demokracii a tolerancí, respektem atd

Brzy nekoho napadne predhazovat je lvum! Vzpomente na staroveke svetce, kteri s modlitbou zkrotili selmy, az se nechaly drbat jako kotatka.

2 0
možnosti
ZS

škovras

21. 8. 2012 21:06
Pan Kroupa

si zcela jistě neplete zpěv se souloží. Jen mu zřejmě nebyl jasný politický podtext protestů - pro připomenutí - strkání si kuřete do vagíny před lidmi v sámošce, soulož v přírodovědném muzeu za přítomnosti návštěvníků (ano, i dětí) a v neposlední řadě ten "zpěv" v chrámu. Nepochybuji, že autorovi smysl těchto projevů neunikl, tak bych prosil o vysvětlení.

5 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

21. 8. 2012 21:34
Re: Pan Kroupa

Pokud jde o upoutani pozornosti, kure ve vagine udelalo sve..a souloz na verejnosti? Orgie v muzeu neni zrovna soulozeni na verejnosti, opet forma upoutani pozornosti, to vse vyse recene vsak porad neni na x let v "gulagu"

3 0
možnosti
VS

Astaroth

21. 8. 2012 21:05
skvostna analysa

Vskutku brilantni. Nicmene bohuzel mnoho mistnich Putina obdivuje pro jeho pevnou ruku, mj. i dva panove na pranyri clanku a tohle ruske zpatecnictvi, vc. prizvukovani tamni byzantske cirkve halasne obdivuji, protoze je to pro ne priznakem jakesi praslovanske bodre-lidove zdravosti, ktera drzi posice proti atakum rotschildovskeho kapitalu, ktery ji chce z jakehosi podivuhodneho duvodu ovladnout a znicit.

5 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

21. 8. 2012 20:34
Vyborne

Orlove moralky se vyzivaji v predstave udavani, upalovani a kadrovani. Nejsem unesena chovanim tech zen, ale zaroven si nemyslim, ze trest je vhodny, v jine civilizovanejsi zemi by takove chovani vyneslo pokutu ci nejakou sluzbu komunite, maximalne podminku, nikoliv vezeni.  To jak se ruska vlada zabyva protesty proti vlade a cirkvi ukazuje, jak moc v Rusku vladne tmarstvi. Cirkev (nejen) v Rusku jiz davno byla odhalena jako pokrytecka, vlada neni o moc jina nez ta komunisticka, stale tam neni ani kousek zapadni svobody. Ale zdejsi neVIP maji jasno, upalit, jsou to behny. Vetsi obrazek jim unika. Ostatne jako vzdy je to pohled omezenych jedincu, kteri nevedi, ze tam daleko za humny by tohle bylo brano s usmevem a nebyly by tak pranyrovany. Nevedi, co je svoboda a je videt, jak moc jim chybi rezim minuly.

7 0
možnosti
JS

Jana S.

21. 8. 2012 20:39
Re: Vyborne

Ale houby.

4 0
možnosti
DM

Aretta

21. 8. 2012 20:12
Jé a zítra či pozítří budou zase Vánoce!

:-) Výborný, Roberte! Alespoň tedy doufám:o))) R^R^R^

(někdy si totiž nejsem jistá, opojená Vaší bravurní stylistikou, zda jsem v souladu i s kompletním obsahem. Nicméně forma prodává a forma mě dostává. Opakovaně a nezadržitelně. V)

4 0
možnosti
JS

Jana S.

21. 8. 2012 20:20
Re: Jé a zítra či pozítří budou zase Vánoce!

I Hitler měl bravurní formu i obsah.:-)

1 0
možnosti
JS

Jana S.

21. 8. 2012 19:26
Celý svět je naruby Roberte a byl tak vždy.

Středověk bral čarodějnictví jako pověru, takže se tím nezabýval. Co se týče Pussy Riot a Pravoslavné církve tam bych nebyl tak přísný. Zatímco dnešní Česko řeší odluku církve od státu, která proběhla ve středověku a církev ke státu přitáhli osvícenci a pak komunisté, tak pravoslaví se vyvíjelo na předpokladu, že panovník, z Boží vůle, je nadřazen církvi. Takže urážka panovníka, byla urážkou církve a naopak. Rusko je země, kde se střetává Orient a Okcident, je těžké Rusko posuzovat našim chápáním a vnímáním, stejně jako je nesmysl vnucovat Rusku naše hodnoty. Pussy Riot překročily vše, co je ruská společnost respektovat. Vystoupení v Chrámu není jen urážkou Pravoslavných, ale také ruské hrdosti. (vím, národní hrdost se moc nebere) Kroupa napsal blbý článek, kdy vyplivl svojí frustraci. To však nemění nic na tom, že Pussy Riot věděly co udělají. A nakonec perla. V Česku by byla vystoupení Pussy Riot výtržností, v Rusku jsou oprávněná....Ivo Mareš http://blisty.cz/art/64523.html

3 0
možnosti
JS

Jana S.

21. 8. 2012 19:52
Re: Celý svět je naruby Roberte a byl tak vždy.

Ještě je možné dodat, že v skoro každé ruské rodině se dodržuje zvyk dvanácti chodů (dvanáct apoštolů) , církev není pro Rusy kam chodí, je tím, kde jsou. Ostatně ruština, stejně jako většina jazyků nerozlišuje mezi slovem církev a kostel. Putin pro Rusy není Bůh, ale řád po řádění Jelcina.

3 0
možnosti
LW

ultraviolet

21. 8. 2012 19:24
karma

Prima analýza. Jsou to troubové.;-D

8 0
možnosti
JS

Jana S.

21. 8. 2012 19:29
Re: karma

Proč jsou troubové? Na britských denících je mnoho příspěvku, které rozhodnutí soudu schvalují a vystoupení Pussy Riot cítí jako urážku křesťanů

2 0
možnosti
ZS

strnadz1

21. 8. 2012 19:21
Mnoho povyku pro nic

Holky prostě porušily ruské zákony a dostaly trest. Nemá cenu diskutovat, nakolik je adekvátní, prostě takový podle jejich zákona je. Osobně se mi zdá také příliš krutý, ale stejně krutá se může zdát mnoha našim veřejným činitelům kulka do týla, která se za prokázanou korupci uděluje v Číně. Necpěme jiným národům naše pojetí svobody, jednak to nemá cenu a jednak nám po tom nic není.

3 0
možnosti
TH

Gmurr

21. 8. 2012 19:22
Re: Mnoho povyku pro nic

Ma cenu diskutovat.!!

2 0
možnosti
PP

paulczynski

21. 8. 2012 19:12
0 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.