Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No... a nebylo by prostě lepší se na nějakou trávu vybodnout, nehulit,  a svůj čas a finance věnovat něčemu, co v sobě nemá žádná rizika, žádná úskalí, žádné demotivační syndromy, atd? Proč proboha vůbec má normální jedinec potřebu řešit dilema, jestli začít hulit, nebo ne? Člověk hledá neustále nějakou berličku, a přitom tu největší oporu má všude okolo sebe. Otázka zní - budu šťastnější s marjánou, nebo bez ní? Já tvrdím, že bez ní. K čemu by mi byla, když bych kvůli ní musel řešit podobné problémy? Potřebuju ji k životu? Nepotřebuju k životu ani ji, ani chlast, nepotřebuju nikotin. Potřebuju vodu, vzduch, bílkoviny a sacharidy, něco vitamínů, pár stopových prvků. Bez vody umřu, bez vzduchu umřu, bez bílkovin umřu, bez sacharidů umřu, bez vitamínů umřu, bez stopových prvků umřu. Umřu bez marjány...?

2 14
možnosti
DS

Pane Kroupo, sice nejsem úplně tím pravým, kdo by měl Vaši (spíše asi řečnickou, ale budiž) otázku zodpovídat, ale pokusím se díky tomu vyjádřit vlastní názor.

Proč si někdo dá po příchodu domů pivo (piva)? Proč si před spaním nalije sklenku (láhev) vína? Proč na oslavě ztrestá pár (desítek) panáků?

Přesně z téhož důvodu, jako si jiný občas ubalí brko.

Jsou mezi námi i abstinenti, kteří si ani to pivo nedají a nejspíš kroutí hlavou nad tím, jak si jiní ničí tekutou drogou (ano, alkohol je droga, a zatraceně nebezpečná) životy a zdraví. Pak jsou samozřejmě extrémní případy lidí, kteří si naopak nedokážou bez podpory alkoholu představit ani minutu svého života. Ale "střední proud" prostě občas hledá změnu - uvolnění, atmosféru; jiný, "omámený" stav.

Podle mého by měl dospělý člověk mít právo rozhodnout se, jakým způsobem si takového uvolnění dopřeje. Jestli se "zrube" rumem, nebo "zhulí" brkem, s vědomím veškerých možných důsledků. Společenskou nebezpečnost mají oba zmíněné způsoby stejnou, alkohol možná vyšší.

Proto legalizaci ano. Nebo naopak zakázat vše - včetně alkoholu, cigaret a cukrovinek (velmi dobře znám nebezpečnost "návyku" /podle mého závislosti/ na sladkém), omezit i dostupnost tučných a nezdravých jídel apod. Ale tomu už by se těžko dalo říkat "demokratický systém", že... Hezký den!

18 1
možnosti
TS

Kéž by všechny články na vážná témata měly hlavu a patu jako tenhle... R^R^:-)

12 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.