Diskuse

Rizika spojená s marihuanou – kdo stojí v cestě osvětě

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Logická argumentační perla R^

11 3
možnosti

Bezva! A poznámka - i  moje známá-psychiatrička má dost pacientů, kterým schizofrenii odpálila právě tráva... Ale ona vidí až ten zlomek, který měl prostě smůlu... Ovšem jako riziko to třeba brát v úvahu.

5 1
možnosti

P.S. Dr.Nešpor je klenot.:-) Pro mě potvrzení výroku Ivan Breziny:"Nechápu, proč lidi riskují nelegálními drogami, když se můžou v pohodě sjet čajem."

8 0
možnosti
Foto

A Tvůj názor na moje ,,stanovisko"...?:-)

1 21
možnosti

Napsal jste to dobře, ale ještě vám tam chybí jedna věc, na kterou vás chci upozornit. A to historická zkušenost. Díky tomu, že nemáme historickou zkušenost s konopím, máme histerické odpůrce :), ale především není právě ta obecná znalost rizik. Zkrátka když se někdo opije, najde se dost lidí, kteří poznají, nebo i řeknou, že má"dost". Tohle u marihuany není, ale u národů kde je kouření hašiše běžné, je tato zkušenost stejná, jako u nás s alkoholem a obecné povědomí kam vede příliš časté a silné hulení také. Ještě k těm změnám osobnosti - obávám se, že nejde jen o demotivační syndrom, ale celé poskládání osobnosti a priorit, kdy už pak mládě "neví čí je" . Řídí se "úžasnými¨poznatky svého huličského období a zastydlé způstává v revoltě, i když už vlastně neví proč...

6 2
možnosti

J55a30n 60P71a29v83e58l

6. 5. 2013 23:28

K těm změnám osobnosti. Ono to máte jako s alkoholem. Většina lidí projde bez újmy, ale někteří to nezvládnou, otupí je to a stanou se vyhulenci. Tohle je pak morální dilema, zda kvůli menšině můžeme zakazovat věci většině.

7 1
možnosti

Výborný článek a jsem ráda, že je dokonce je výběru. Zrovna včera jsem odkaz na váš dřívejší článek dávala jedné paní, která nevidí, neslyší, nechce nic slyšet, ale má ve všem jasno.

13 1
možnosti

Tak oné paní vysvětlete, že nejvíc se bylin bojí farmacprůmysl. Od Boha jsou nám byliny dány, aby naši hmotu udržovali čilou, zdravou. Polykáním patáků si napěstujeme taky závislost, navíc s vedlejšími účinky. Kdo chce kam, pomožme mu tam. Ale nejprve vysvětleme, kde je ta správná cesta života v souladu s přírodou. Potom se u nás každý po roce 1990 může svobodně rozhodnout, koho živit. Více taky zde:

http://www.uspesna-lecba.cz/zaloba-na-farmauceticke-korporace/

Bude líp...R^

6 1
možnosti
Foto

Výborných blogerů je tu jako šafránu.A většinou, ke smůle čtenářů, píší máloR^

"Hulila" jsem, už jako dávno dospělá, asi 5x v životě. Na festivalech, k nimž se prostě ta tráva hodí nejvíc.

  U těch mladých lidí je opravdu to nebezpečí, že jim za nějakou dobu tráva stačit nebude. Anebo usednou zhulení za volant. Mládež bych v tomto fakt nepodceňovala, nebezpečí přechodu na tvrdší drogy tu je a bude.

5 2
možnosti

J43a38n 32P82a30v21e63l

6. 5. 2013 18:34

JJ, souhlasím že tenhle autor to má v hlavě srovnané. A důležité je, že nepíše černé či bílé. Snaží se vystihnout problém z více stran.

Co se mladých týče, nebojte se, oni se s tím poperou. U nás je to deformované komunisty, ale ve světě je pár generací které mohli hulit relativně svobodně a nezabilo je to.

Dospívajícím určitě nebude tráva stačit. Máme tu i další relativně bezpečné drogy, jako je hašiš, extáze, pod rozumnou kontrolou by se sem dalo zařadit i LSD (aby nám lidé nelítali ze střech). Bohužel zákazy hlupáků nás odstřihávají i od těchto drog.

Když nějaký parchant usedne za volant opilý, pravděpodobně pojede hodně rychle. Pod vlivem trávy pojede pomaleji. Čím zhulenější, tím pomaleji. Neříkám že někoho nesejme. Ale nízká rychlost snižuje rizika.

6 2
možnosti
Foto

Problém je tu se svobodou. Je hloupost zakazovat nějakou činnost lidem, kteří si jí stejně zakázat nenechají.  Stát svou politikou proti drogám, na kterou si ještě krade naše peníze, vytváří drogové gangy, neboť jim umožňuje pohádkové zisky.  Osvěta je správná, zákazy jsou neúčinné a špatné.

5 1
možnosti

J79a71n 24P21a56v35e94l

6. 5. 2013 18:17

Hm, myslím jste jeden z těch o kterých autor článku píše. Fanatik který odpuzuje rozumné lidi.

2 1
možnosti
Foto

Vy umíte Roberte trefit  vždy hřebíček na hlavičku;-)...karma, dobře napsáno.

11 0
možnosti