Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RD

R40o58m97a73n 37D89o80b51r54ý

13. 5. 2013 19:10

B-že nás chraň před Troškou v politice, i když nic není nemožné, v zemi, kde nejlepší kuchař je Babica, nejoblíbenější oblečení je Keep Away From Fire a prezident je lehce zavirovaný Zeman...

5 4
možnosti
AK

Musím Vám oponovat. Pan Troška nemá zájem jít do politiky a nikdy o tom neuvažoval. Napadá to, co trápí více občanů a to hlavně rozkrádání našeho státu, úpadek morálky atd. To, že je proti církevním restitucím , proti kterým je 80 % našeho národa. mně připadá správné. vždyť  církevní restituce jsou  jedním z největších tunelů po privatizaci bez zákonů.  Spisovatelka  Procházková a i pan Klíma vidí církevní restituce  rovněž jako  neoprávněné.. Dosud církve neprokázaly oprávněnost tohoto majetku, přesto prošly a byly schváleny.

6 8
možnosti
RD

R67o73m88a28n 48D63o73b36r82ý

13. 5. 2013 19:08

Jestli ho trápí úpadek morálky, proč točí ten brak o faráři Šoustalovi? Zaslepení fanatici, kteří odmítají církevní restituce ruku v ruce s Fíhrerem Troškou - děsivá představa.

9 5
možnosti
PV

Ne že bych byl obdivovatelem jeho filmů, to ani omylem. Ovšem váš článek je ta nejspodnější žumpa, jakou si člověk dovede představit. Mluvím o té vaší demagogii, ne o názorech, ty jsem tam nezaznamenal.

6 13
možnosti
VL

Píšete "žumpa" a nluvíte o demagogii. Viděl jste se někdy v zrcadle?

8 4
možnosti
AV

A81r64t11u37r 11V39o98l48n71ý

13. 5. 2013 18:27

Souhlasím s Vámi, že Troška není žádný oscarový režisér. Jenomže filmy podobné jeho opravdu na filmovém trhu chybí! Vždyť se koukněte, žádná pořádná komedie už dlouho nebyla natočena a když už nějaká vyleze na svět,  minimálně je označena jako "hořká". Ale na to spousta lidí zvysoka kašle! Když jdu do kina na komedii, chci se bavit a ne nad ní přemýšlet. K čemu jsou celkem kvalitní filmy typu Lidice či Habermannův mlýn, když na ně lidi nechodí? On i film by si na sebe měl vydělat, což Troškovy filmy bezesporu umí. Holt se musíte smířit s tím, že normálních běžných lidí, kteří v pohodě zhlédnou nejen Babovřesky, ale i Schindlerův seznam či Řidiče slečny Daisy je naštěstí více, než škarohlídů vašeho typu. A mimochodem nevím, co máte proti Troškovým pohádkám. O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Princezna ze mlejna, Nejkrásnější hádanka, to vše jsou pohádky, které děti mají rády a líbí se jim. Jestli vy se na ně nekoukáte až moc pohledem dospělého.

6 4
možnosti
RD

R87o79m78a61n 14D60o94b79r34ý

13. 5. 2013 19:15

Proč lidi nechodí na Lidice? Eh, chcete to napsat slušně nebo po lopatě? Troškovy filmy že si na sebe umí vydělat? Olalá, podívejte se znovu na jeho skóre. Výdělek, tj. zisk se počítá po odečtení všech nákladů, ano? Andělské oči ehm ehm..nebo jak se ta trapárna jmenovala? Jo a ne všechny děti měly rády upištěného čerta, nemužného Jindřicha a pitvořící se Éeeh-lišku. Dívá se to na pohledem i dětí, nebojte se. Pořádná komedie nebyla už dlouho natočena, protože nejsou lidi, nejsou nápady. Většina si jen chce jen nahrabat do vlastní kapsy, buď se točí unylé kecy o druhé světové s rádoby holyvůdským nádechem a stejnými herci a komunismu nebo fekální komedie z Troškovy dílny.

3 3
možnosti
BM

Jen neříkejte dvakrát.... Pan Troška coby "tribun lidu" má velkou šanci se do senátu dostat a on to ví dobře... Již ty jeho neustálé rozhovory v různých plátcích hovoří za vše. Pan Okamura byl také všude a u všeho, člověk se bál otevřít sardinky...... a už je tam. Takže autor taškařic páté cenové zvítězí ihned v prvním kole....

No bude mít dobrou společnost. A jistě bude vhodným "pátečníkem" páně prezidenta.

8 5
možnosti
KB

Troška má samozřejmě pravdu, ačkoliv jinak je můj filmový vkus úplně jiný (Fellini, Antonioni, Lynch, Bergman...).

"káravý hlas vůči jihočeským studentům, kteří se nehodlali smířit s tím, že školství má v jejich kraji"-

Tyto "studenty" pokládám za odporný lidský hnůj, který odmítá respektovat výsledky demokratických voleb. Zajímavé, že já a ostatní nesouhlasící lidé, jsme se museli od roku 2006 až dodneška smířit, že jim vládnou Topolánek, Nečas, Julínek, Heger, Kalousek, Dalík, Schwarzenberg, Peake, Parkanová atd. (v roce 2006 získala ODS se Schwarzenberg vládu dokonce za pomocí korupce v parlamentu čímý pozměnili výsledek voleb...co na to tenkrát tito studenti?) A čekáme na příští volby, nejraději předčasné. Ti povedení "studenti", si myslí, že jsou nad demokracií. Úplně se odkopali.

A s katolickou církví má Troška také úplnou pravdu, protože neuvěřitelná zvěrstva, která tato církev po staletí spáchala, jsou lidským rozumem téměř nepochopitelné. I za poslední války tato církev spolupracovala aktivně s genocidními nacisty a fašisty (Tiso, Pavelič, Franco, Mussolini...)

9 8
možnosti
BM

Koukám, že patláte páté přes deváté. Konkrétně ta nesrozumitelná věta v závorce. Co tím chtěl básník říci???8-o A že studenti bouří, že školství vede bývalý politruk a zarytý stalinista, který dokonce se neštítí omlouvat zvěrstva padesátých let, to je naprosto v pořádku... A ohledně Vašich názorů na církev....... non coment....

6 6
možnosti
Foto

jedním slovem...správně....

10 5
možnosti
SV

Trefil jste to přesně.R^

9 5
možnosti
Foto

Opět jste ťal do živéhoR^R^

11 6
možnosti
PS

P57e14t12r 38S21k88á47l20a

13. 5. 2013 17:44

Smutná pravda. Troška je tvůrce je mi lhostejný, jeho "tvorbu" nesleduji. Je mi ale smutno z toho, že podíl jeho příznivců ve společnosti je nezanedbatelný.

13 4
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.