Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Doporučil bych panuˇŘebříčkovi aby se odstěhoval někam kde mu bude pivo chutnat a ne aby kritizoval naše domácí pivo které je dobré a nám všem chutná.

11 5
možnosti
VP

Pán je konzument výčepní osmičky?

6 7
možnosti
MN

Nesouhlasím, je možné, že průměrná kvalita českého piva klesá, ale to není důvod začít pít/vyrábět nějaký "belgický", předražený, silný a nejlépe tmavý piva a to jenom proto aby to bylo kulturní, na úrovni a krásně pestrý. Pro český pivaře, kteří složí bez problémů za večer 5-10 piv, jsou tohle prázdná slova a nic špatnýho na takovém pohledu není. Bohatě bude stačit, když bude pivo dobrý, bude dobře chutnat, nebude to žádná voda s mydlinkami a nebude mít chut jak vypláchlý sud. Domnívám se, že tohle by mohli české pipovary zvládnout, když se budou snažit, a pak už je to na hospodských, kteří se na kvalitě taky podílejí. Další věc je, že u nás ve velkým chlastá hlavně 10, úplně vidím jak v Irsku nebo v Belgii vyrábí ve velkým lahodná piva pro labužníky s obsah alkoholu 4%, to asi težko, a ty jejich speciály si můžou strčit třeba za klobouk.

12 2
možnosti
LK

L74u20b59o43š 73K77r92i68m91l

15. 5. 2013 15:39

Pane Nápravníku, jestliže máte problém s pochopením psaného textu, tak Vás prosím o zdrženlivost ve vyjadřování. Z textu jasně vyplývá, že je problém s kvalitou a ošetřováním piva průběhu distribuce a že máme velmi omezený výběr v nabízených druzích. S oběmi tezemi bohužel nelze než souhlasit. Když si dám pivo v Plzni či jiném pivornickém městě v pivovarské hospodě, tak má v 99% jinou chuť než nabízí v ostatních restauracích a hospodách. To samé platí o možnosti výběru typu piva.:-)

5 5
možnosti
JS

J61a30n 15S11t32i31f50t15e56r

15. 5. 2013 15:18

Děkuji, že jste zmínil i dabing filmů. Žiju v cizině a člověk si rád poslechne něco česky. Ale už bych si nekoupil film. který je dabovaný do češtiny, to se prostě nedá poslouchat. České pivo mi chutná, ale musím přiznat, že na této parketě odborník nejsem.

4 3
možnosti
JL

V životě už jsem vypil spoustu druhů piv - našich i zahraničních a musím říci, že naprostou jedničkou je Plzeň v restauraci U Jelínků.

6 0
možnosti
PK

U Jelínků mají dobrou Plzeň, o tom žádná. Ale znám i hodně mnohem lepších českých piv, než je Plzeň u Jelínků :-)

3 0
možnosti
RK

Češi jsou zvyklí chlemtat jenom klasický ležáky, nejlépe 10-tky. Cokoliv jiného považují za břečku.

V rámci ležáků jsme na tom z celosvětového měřítka dobře. Pokud jde o jakákoliv jiná piva, jsme na tom dost špatně.

6 3
možnosti
JB

J27i19ř62í 53B11o38č18e88k

15. 5. 2013 15:18

především jiná piva než ležák se u nás nedělají neb je český pivař nepije. je to trochu začarovaný kruh. v Belgii jsem ochutnal hodně značek různých druhů, ať to bylo bílé pšeničné nebo třešňový kriek a chutnaly mi všechny. což se o našich pivech bohužel říct nedá

1 4
možnosti
JT

Ceske pivo je nejlepsi na svete, protoze mi nejvic chutna. S tim nic neudela ani autor tohoto blogu.

15 6
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.