Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Vadí mi vřeštící fakani. Mnohem víc, než páchnoucí kupka hnoje, cigareta kuřáka, čoudící výfuk atd. Proto mnohem raději navštívím kuřácký pajzl, než pěknou restauraci, nekuřáckou, nacpanou kočárky, kojícími samicemi a vřeštícími bezohlednými spratky.

8 8
možnosti

Jeden debatér je tady nazval ječícími dojnicemi, ty matky teda. Krásný...:-)

5 4
možnosti
PB

No, nevím jak byste se tvářil kdybyste seděl někde venku a někdo si přisedl k Vám a začal si pouštět Michala Davida, odejdete a o kus dál je to samé atd atd atd. V těchto situacích je jeden velký rozdíl, Michal David neškodí zdraví.

1 5
možnosti
JP

to byste se divil ... zkousel jste ho nekdy poslouchat dele nez pet minut v kuse ?

7 1
možnosti
TK

Pro ty, co zákaz kouření v restauraci považují za zásah do vlastnických práv a do svobody podnikání:

To že v restauraci musí být čisto, bez plísní, hlodavců, švábů a pod. považujete taky za zásah do práv majitele? Přijde vám nespravedlivé, že v kychyni nesmí mít myší kolonii? To že vám nesmí podávat k jídlu prošlé potraviny také považujete také za nepřijatelný zásah do jeho práv? Spíš ne, že? Prostě považujete za samozřejmé, že jídlo, které dostanete je zdravotně nezávadné a že ho dostanete ve zdravotně nezávadném prostředí. Celý problém se tedy smrskává na to, jestli zakouřená místnost je zdravotně nezávadná. Což samozřejmě není, takže teoreticky už nyní, i bez přijetí speciálního zákona by provozovatel neměl v restauraci kouření připustit.

5 5
možnosti
TK

Ještě bych doplnil, že to není tak, že by se muselo kouření specálním diskriminačním zákonem zaměřeným proti kuřákům nově zakázat. Pouze nyní platí podivná výjimka pro oddělené místnosti s povoleným kouřením.  Prakticky stačí pouze tuto výjimku ze zákona odstranit.

2 4
možnosti
JJ

To je fakt úchylný 8-o

2 5
možnosti
MP

Co konkrétně? Nějaký argument by nebyl? Alespoň argumentíček? Nebo jen budete úchylně vykřikovat o úchylnosti?

4 1
možnosti
MJ

Plno lidí nezná zákony a proto si vytváří mylné názory. Restaurace jsou veřejné!!! Jestli je provozovatel soukromník, stát, akciovka, či cokoliv jiného je lhostejné. Stát vydá soukromníkovi živnostenský list na vykonávání VEŘEJNÉ SLUŽBY - restauratérství a proto má právo diktovat si podmínky.

3 4
možnosti
TK

Přesně tak to je. Někteří lidé zde nesmyslně vyvozují, že jestliže budova restaurace je něčím majetkem, tak že dotyčný má právo si v ní dělat a nařizovat co chce. Tak to samozřejmě není. V okamžiku, kdy tam chce provozovat restauraci, musí plnit hygienické předpisy a požadavek na zdravotní nezávadnost prostředí je snad samozřejmostí..

3 5
možnosti
IF

A proč že ten šašek ve své vlastní restauraci už dávno nezakázal kouření sám? ;-)

4 2
možnosti
PP

P36e10t77r 14P77r54u89s

4. 6. 2013 8:48

Kdyz muze jit kurak do nekuracke restaurace a zatnout zuby a nekourit, proc by nemohl jit nekurak do kuracke a (pasivne) kourit? To da preci rozum. ;-D

3 3
možnosti
DD

Není třeba nikterak zatínat zuby, já kuřák také občas zajdu do nekuřácké restaurace na jídlo (anebo v době podávání jídel kde se nekouří), protože jinde se najíst nedá a jsem daleko od domova. Nevadí mi to, prostě se najím, zaplatím a odejdu. Proč ale někdo jde do kuřácké restaurace a vzteky brousí zubní sklovinu, nechápu. A ještě tam pobývá dobu víc jak nutnou ke konzumaci.:-)

5 3
možnosti
MH

Docela by me zajimalo, jak vidite vazeny autore situaci personalu, ktery pracuje v kurackych restauracich. Jake moznosti ma zena, ktera v techto prostorech pracuje a otehotni? Ma proste smulu? Nebo si ma najit jinou praci?

1 4
možnosti
JP

ano, ma si najit jinou praci, stejne jako si musi najit jinou praci tehotna modelka, fotbalistka nebo treba baletni tanecnice.

5 1
možnosti
VO

Takze tu mame tyto zakladni rozpory:

- je hospoda verejny nebo soukromy prostor?

- je koureni negativni spolecensky jev, ktery je treba regulovat nebo bezna soucast zivota?

- jsou kuraci dosti ohleduplni k nekurakum nebo naopak nekuraci buzerujou kuraky?

Za me:

- hospodsky poskytuje verejnou sluzbu a ta by mela byt zakony regulovana - koureni je negativni spolecensky jev - existuji kuraci, kteri skutecne ohleduplni jsou a jdou si, pokud musi, zapalit ven, i kdyz je v danem prostoru koureni dovoleno. Bohuzel jsou i jini. Ohleduplnost je zakladnim predpokladem spolecenskeho zivota, jaky bychom tu asi vsichni chteli mit. Tak proc se proboha bavime o tom, at si nekurak hledat svuj koutek, kde si muze vychutnat svych pet piv? By melo byt samozrejme, ze pokud je ve spolecnosti nekurak, tak si ostatni nezapali. Stejne jako kdyz je ve spolecnosti dama, tak chlapi prestanou prdet a mluvit sproste.

0 4
možnosti
JP

pokusim se odpovedet: hospoda je predevsim SOUKROMY prostor, ktery ma SOUKROMEHO majitele, a verejnost do takoveho protoru MUZE, avsak zaroven i NEMUSI vstupovat. verejnosti totiz v takove hospode obvykle nepatri ani prkenko na zachodove mise, tedy je vcelku logicke, ze ani nema co kecat do nabidky sluzeb, pripadne do vyberu cilove skupiny zakazniku.

jestli je koureni negativni nebo neni, to si netroufam odpovedet ... ja osobne nekourim, nicmene dokud je vyroba, prodej a konzumace tabakovych vyrobku cinnost nejenze legalni, ale dokonce stat na teto cinnosti i participuje formou spotrebnich dani, pak bych byl toho nazoru, ze kdo kourit chce, at si klidne kouri.

kuraci jsou v naproste vetsine pripadu dostatecne ohleduplni na to, aby si nezapalili v mistech, kde je to zakazane - na uradech, v nemocnicich, na nadrazich, nebo v nekurackych hospodach. tam, kde se kourit smi, tam nevidim problem v zapaleni cigarety, ale spise v tom, ze nejaky nekurak zacne v danem miste pokrikovat dementni kecy a dozadovat se toho, aby se vsichni ostatni prizpusobili jemu, protoze on ma preci "pravo". takoveho cloveka bych i pres svoji pacifistickou povahu nejradeji vzal za limec a vynesl pred hospodu, at si blbe keca tam, a obdivuji hospodske, kteri tak neucini.

6 0
možnosti
RV

1 otázka: je normální a přirozené kouření nebo nekouření?

2.otázka: kdo koho svým konáním obtěžuje, kuřák nebo nekuřák?

3. otázka: o čem se tu ještě proboha bavíme?

 Za sto let se budou při dějepisu o nás a tomto našem omezeném zvyku děti učit a ťukat si při tom na čelo, jaký jsme to byli voli, vzájemně si otravovali vzduch a ještě to hájili. Vždyť je to proboha neobhajitelné a každej kuřák to v hloubi své duše ví, i  do morku kostí svobodou ohánějící se pan bloger...

4 4
možnosti
MT

ad 1: Vzhledem k hojnému zastoupení obou skupin by se dalo obojí považovat za normální.

ad 2) Samozřejmě, že více obtěžuje kuřák nekuřáka a právě proto chodí kouřit do vyhrazených prostor, jako jsou právě kuřácké hospody.

ad 3) Zřejmě se to zase snažíte ztočit na debatu o škodlivosti kouření jako takového. Jenže pak bychom se úplně stejně mohli ptát, proč se smí podávat alkohol a řada dalších škodlivých věcí. Tento blog je o svobodě podnikání a pokud je u nás tabák legální, nevidím důvod, proč by jej soukromí podnikatelé (hostinští) nemohli nabízet (popř. umožnovat jeho konzumaci) plnoletým zákazníkům v řádně označených a k tomu určených prostorech.

4 3
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.