Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Jen bych chtěla (slušně a bez militantní agrese) podotknout, že v zemích, kde je kouření v restauracích a hospodách zakázané, je tam stejně plno (viděla jsem to třeba v Anglii, Španělsku a USA).

Taky bych byla pro zákaz kouření, ale spíš jen proto, že většina obyvatelů si to přeje ( skoro 80% viz dole).  Respektuji vaše práva, ale taky si myslím, že menšina by neměla diktovat většině, hlavně v takové polarizující záležitosti.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/178202-tri-ctvrtiny-naroda-chteji-koureni-v-restauracich-vystavit-stopku/

7 6
možnosti
Foto

plno je v těch hospodách, co přežily....v UK krachly desítky procent podniků!!! Pro jejich majitele, kteří třeba ručili svým majetkem, zaúvěrováni, celkem fajn....změnit pravidla uprostřed hry.;-)Rv

4 2
možnosti
VT

Je to tak, v UK krachlo od zavedení smoking banu 9.000 z 55.000 hospod, o práci přišlo 100.000 lidí...

http://www.thecommentator.com/article/2445/biased_bbc_curious_case_of_the_forgotten_smoking_ban/page/2

4 3
možnosti
EK

Vazeny p. Volko. Dekuji za prispevek.:-)

Puby se zaviraly i do zakazu koureni, a hlavne to zacalo pedalovat spolu s recesi. Desitky procent je prece trochu moc ;-).

Celkem je jich asi 57000, jesli se 1000 navic zavrelo kvuli zakazu koureni, tak to je asi 1.75% extra rocne.  To jesli se ignoruje recese (to jest lidi maji min penez na alkohol, ktery je v UK dost drahy ). (To je z informace poskytnute p.Trilcou - dekuji.) a taky dan na pivo se zvetsila o 42%(!) v 2008.

Coz nemeni fakt, ze ty co zustaly jsou lepsi a plne. Osobne vim o jedne hospode, co se zavrela asi v 2008, ta kulhala uz nekolik let, a byl to pekny svinarnik. Bych rekla Darwinismus v akci :)

Lide si libuji, a to i moji znami kuraci.

Jinak je mi kuraky lito - kope do nich uplne kazdej, tak se nedivim postum na tehle diskuzich. Me by napriklad ale uplne stacila dobra ventilace a/anebo dobre rozdeleni mezi mistnosti. Jsem si jista, ze nejaky kompromis existuje, ale vypada to ze to bude jen tak ci jen onak, coz je skoda. Pax.

2 1
možnosti
Foto

Mě taky stačí stavební oddělenost.....z nových nekuřáckých mám radost.....nemám zkrátka oblibu v zásazích státu tam, kde to stejěn trh vcelku úspěšně řeší (nekuřáckých samovolně přibývá snad v celé republice)

3 0
možnosti
EK

"nemám zkrátka oblibu v zásazích státu tam, kde to stejěn trh vcelku úspěšně řeší "

To je zajimava otazka.  

Ted uz ne o koureni v restauracich atd, spis teoreticky:

 jaka by jste definoval kriteria toho, ze trh neco uspesne resi nebo ne, a kdy by stat mel zasahovat. Evidentne, stat existovat musi, jinak by byla anarchie, takze otazka je spis kde je hranice.:-)

1 1
možnosti
Foto

však ano.....asi bych lépe snesl, kdyby na potravinách s  náhražkami byl nápis jako vrata "pozor náhražka"....na sýru, který není sýr, špekáčku, co neobsahuje standardní (a rozumný standard nebyl problém dříve ani dnes) podíl masa, a na všem, co se prokazatelně snaží vydávat za výrobek, kterým není a je obtížně rozlišitelné a někdy vůbec. 

Zde by stát pomohl.......a další příklady určitě najdeme. Určitě nejsem proti kontrolám hygienických podmínek (rozumných, ne svatou inkvizici).....atd.

I nekuřáckou ochranu chápu, na zastávkách, v budovách institucí, atd. to chápu....dokonce i po dobu oběda v kuřáckých to chápu. Ale aby NESMĚLA EXISTOVAT ŽÁDNÁ hospůdka pro kuřáky???? To je prostě zjevně pitomost a totální netolerance.;-)R^

3 0
možnosti
MP

Problém je v tom že stačí aby si v jakékoli hospůdce zapálil byť jeden kuřák a pak je už jen a pouze pro kuřáky. Takže ať si kouří někde, kde nikoho neotravují a restaurace nechají laskavě nezakouřený.

1 3
možnosti
Foto

Vy jste jak navedený....vyžadujete, aby vše bylo přizpůsobené jen vám....;-) varianta, každému to jeho vám prostě přijde nemožná....Já já já já já;-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.